
1 Jahody si roztlačte alebo rozmixujte spoločne s cukrom. Ku zmesi pridajte mascarpone a všetko dôkladne premiešajte. Nakoniec pridajte čili prášok a zalejte šťavou z limetky. Všetko ešte raz premiešajte a dajte do mrazničky stuhnúť. Počas tuhnutia v mrazáku misku so zmrzlinou niekoľkokrát vyberte a premiešajte alebo rozmixujte tyčovým mixérom. Rozbijete tak kryštáliky ľadu a zmrzlina bude viac krémová. Pri servírovaní pokvapkajte čokoládovým likérom, ozdobte jahodami, mätou a zľahka posypte čili práškom Ancho.
- Použité čili
- 2 lyžičky Ancho prášku
- Ingrediencie
- 500 g mascarpone
- 500 g čerstvých jahôd
- šťava z čerstvej limetky
- 100 g práškového cukru
- čokoládový likér na pokvapkanie
- mäta na ozdobu