
Postup
1 Najprv začnite zemiakmi. Dajte si ich variť, kým nebudú mäkké a po uvarení ich nechajte vychladnúť. Do misy si dajte strúhanku, soľ, nadrobno nasekaný rozmarín, maslo a čili mash Red Habanero. Všetko pomocou rúk premiešajte a vytvorte konzistentnú zmes. V prípade potreby pridajte maslo, alebo strúhanku. Hotovú zmes dajte na chvíľu stuhnúť do chladničky.
2 Jahňací chrbát si očistite, osoľte a okoreňte zo všetkých strán. Na panvici si rozohrejte olivový olej a sprudka na ňom z každej strany približne 2 minúty orestujte jahňacie chrbát. Keď je chrbát orestovaný, dajte ho na plech a vložte do vopred rozohriatej rúry na 180 °C a pečte 20 minút. Potom ho vyberte, potrite zo všetkých strán plnotučnou horčicou a pritlačte na mäso pripravenú maslovú strúhanku. Dajte jej tam čo najviac nech máte peknú kôrku
3 K takto pripravenému mäsu pridajte vopred uvarené zemiaky, ktoré nakrájate na štvrtky. Zemiaky osoľte a posypte zvyškom maslovej strúhanky. Plech vložte do predhriatej rúry na 240 °C s funkciou gril a pečte všetko 5 minút. Vhodné je si dobu pečenia kontrolovať podľa teploty mäsa pomocou vnútorného teplomera.
4 Akonáhle je upečené, mäso prikryte ľahko alobalom a nechajte 5 minút oddychovať. Potom ho naporcujte rozkrojením medzi kosťami na jednotlivé paličky. Servírujte s opečenými zemiakmi a všetko zalejte trochou rozpusteného masla z maslovej strúhanky.
- Použité čili
- 2 lyžice čili mash Red Habanero
- Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 200 g strúhanky
- soľ, korenie
- 3 vetvičky nasekaného rozmarínu
- 100 g masla
- 1 kg jahňacích chrbtov
- 2 lyžice olivového oleja
- plnotučná horčica
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 30 min
- Čas varenia 30 min