Postup
1 Vo väčšom hrnci si rozohrejte maslo s olivovým olejom. Na tuku orestujte na plátky nakrájané šampiňóny a potom pridajte nadrobno nakrájanú šalotku a nechajte ju zosklovatieť.
K hubám a šalotke pridajte ryžu, ktorú nepreplachujte, škrob z ryže je dôležitý pre kašovitú konzistenciu rizota. Ryžu dôkladne premiešajte, aby sa obalila tukom.
2 Pridajte biele suché víno a sprudka orestujte. Alkohol z vína sa odparí a zostane vám len chuť dobrého vína. Po odparení alkoholu pridajte jednu väčšiu alebo dve menšie čili papričky Aji Amarillo. Osoľte, okoreňte a všetko premiešajte.
Postupne začnite pridávať vývar. Vývar pridávajte zhruba po jednej väčšej naberačke. Dôkladne miešajte a akonáhle sa vývar vsaje do rizota a časť sa odparí, pridajte ďalšiu naberačku. Od rizota nesmiete odísť a musíte stále miešať a pridávať vývar.
3 Akonáhle je ryža na skus hotová, v rizote by vám malo zostať trochu viac vody, pridajte vetvičku čerstvého rozmarínu a ešte niekoľkokrát zamiešajte. Odstavte z platne a vetvičku rozmarínu s chilli papričkou Aji Amarillo vyberte.
Pridajte studené maslo a najemno nastrúhaný parmezán. Dôkladne a pomaly miešajte, aby sa maslo s parmezánom rozpúšťali a vznikla vám tak krásne krémová konzistencia rizota.
4 Kuracie prsia si naporcujte na trochu väčšie plátky. Pokvapkajte olivovým olejom, osoľte, okoreňte a premiešajte.
Kuracie plátky klaďte na rozpálenú panvicu a orestujte ich sprudka z každej strany. Hotové ich nakrájajte na menšie kúsky a podávajte s naservírovaným rizotom.
Ozdobte ešte bazalkou a strúhaným parmezánom.
Ingredience
- Použité čili
- 1 paprička chilli Aji Amarello celé
- Ingrediencie
- 50 g masla
- 4 lyžice olivového oleja
- 300 g krémových šampiňónov
- 4x šalotky
- 500 g ryže Arborio
- 350 ml bieleho suchého vína
- 1 l kuracieho vývaru
- soľ
- korenie
- rozmarín
- 100 g masla
- 100 g parmezánu
- mäso
- 1 kg kuracích pŕs
- 4 lyžice olivového oleja
- soľ
- korenie