Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 221 033  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Hovädzie líčka na červenom víne so zemiakovou kašou

Hovädzie líčka na červenom víne so zemiakovou kašou

Postup

1 Na panvicu, na strednom plameni nechajte pomaly opiecť slaninu do chrumkava. Akonáhle je slanina hotová, dajte ju do misky, zvýšte plameň na čo najviac a panvicu poriadne rozohrejte. Na rozpálenú panvicu položte líčka, očistené od bielych a tučných blán. Nechajte ich z každej strany zatiahnuť. Potom, čo sú líčka orestované, pridajte na panvicu olivový olej a restujte na ňom na drobné kocky nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler. V momente, keď začne zelenina zlatnúť, pridajte nadrobno nakrájanú šalotku a väčšie kusy cesnaku. Znova všetko orestujte tak, aby bola šalotka dozlatista. Ale opatrne, aby se vám nič nepripálilo, inak by omáčka bola horká. Keď je zeleninový základ hotový, pridajte 1 lyžičku chilli mashu Scorpion Moruga a paradajkový pretlak. Premiešajte a restujte na miernom ohni zhruba minútu.
2 Po orestovaní chilli a pretlaku zosilte výkon plameňa a pridajte kvalitné červené víno. Víno varte, aby sa odparil všetok alkohol. Zeleninový základ krásne zhustne. Na takto pripravený základ položte opäť líčka, ktoré osoľte a okorente, pridajte opečenú slaninu, korenie s bylinkami a všetko podlejte vývarom. Ľahko premiešajte a na nižšom plameni duste líčka pod pokrievkou zhruba 2-3 hodiny. Záleží na kvalite mäsa. Občas mäso s omáčkou premiešajte a vyskúšajte, či už nie je mäso hotové. Podľa potreby pridajte trochu vývaru. Ku koncu varenia si pripravte zemiakovú kašu a na panvici si na masle orestujte šampiňóny. Akonáhle sú líčka hotové, vyberte ich zo zeleninového základu společne s guličkami korenia a vetvičkami. Všetok zeleninový základ dajte do jemného cedníka a prepasírujte. Hotovú omáčku ešte chvíľu nechajte prevrieť a podľa potreby dochuťte soľou. Pri servírování dozdobte opečenými šampiňónmi, tymiánom a podávajte s červeným vínom.
  • Použité chilli
  • 1 Použité chilli
  • Hlavné jedlo
  • 200 g slaniny
  • 1 kg hovädzích líčok z mladého býka
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 5 mrkví
  • 3 petržleny
  • ½ malého zeleru
  • 4 šalotky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 80 g paradajkového pretlaku
  • 0,7 l kvalitného červeného vína (Pinot Noir / Rulandské modré)
  • soľ, čierne korenie
  • 5 guličiek celého čierneho korenia
  • 5 guličiek nového korenie
  • 2 bobkové listy
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 2 vetvičky tymiánu
  • 1 l hovädzieho vývaru
  • Príloha
  • zemiaková kaša
  • Na ozdobu
  • malé šampiňóny restované do zlatista na masle
  • čerstvý tymián
  • Počet porcií 6
  • Čas prípravy 30 min
  • Čas varenia 180 min

RÝCHLA DOPRAVA

Odosíláme do 24h.

200 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 50 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu