Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 221 033  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Hľuzovky s pomarančovou kôrou

Hľuzovky s pomarančovou kôrou

Postup

1 Smotanu nalejeme do kastrólika, vsypeme cukor, prevoniame vanilkou a premiešame. Vložíme do vodného kúpeľa a privedieme tesne pod bod varu. Pridáme maslo, čili, nalámanú čokoládu a necháme rozpustiť.
2 Kandizovanú pomarančovú kôru rozsekáme na cimpr campr, čím menšie, tým lepšie a vsypeme do pripravenej zmesi. Dôkladne premiešame a vyberieme z vodného kúpeľa. Nalejeme do uzatvárateľnej nádoby a necháme vychladnúť. Potom prikryjeme viečkom alebo fresh fóliou a dáme do chladničky cez noc oddýchnuť.
3 Keď je zmes úplne studená a tuhá, naberáme lyžičkou kúsky, rýchlo gúľame valčeky alebo guľôčky a obaľujeme v drvených vlašských orechoch. Zmes sa rýchlo topí, takže váľanie guličiek a obaľovanie musí byť naozaj dosť svižné. Hľuzovky uchovávame v chladničke poukladané vedľa seba a zakryté fresh fóliou.
  • Použité chilli
  • 1 lyžica Pasilla prášku
  • Ingrediencie
  • 100 g 70% horkej čokolády
  • 30 g kandizovanej pomarančovej kôry
  • 30 ml šľahačky
  • 20 g trstinového cukru
  • 20 g masla
  • 1 lyžica pomarančového likéru
  • Počet porcií 25
  • Čas prípravy 60 min
  • Čas varenia 30 min

Koupíte u nás

RÝCHLA DOPRAVA

Odosíláme do 24h.

200 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 50 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu