
Postup
1 Smotanu nalejeme do kastrólika, vsypeme cukor, prevoniame vanilkou a premiešame. Vložíme do vodného kúpeľa a privedieme tesne pod bod varu. Pridáme maslo, čili, nalámanú čokoládu a necháme rozpustiť.
2 Kandizovanú pomarančovú kôru rozsekáme na cimpr campr, čím menšie, tým lepšie a vsypeme do pripravenej zmesi. Dôkladne premiešame a vyberieme z vodného kúpeľa. Nalejeme do uzatvárateľnej nádoby a necháme vychladnúť. Potom prikryjeme viečkom alebo fresh fóliou a dáme do chladničky cez noc oddýchnuť.
3 Keď je zmes úplne studená a tuhá, naberáme lyžičkou kúsky, rýchlo gúľame valčeky alebo guľôčky a obaľujeme v drvených vlašských orechoch. Zmes sa rýchlo topí, takže váľanie guličiek a obaľovanie musí byť naozaj dosť svižné.
Hľuzovky uchovávame v chladničke poukladané vedľa seba a zakryté fresh fóliou.
- Použité chilli
- 1 lyžica Pasilla prášku
- Ingrediencie
- 100 g 70% horkej čokolády
- 30 g kandizovanej pomarančovej kôry
- 30 ml šľahačky
- 20 g trstinového cukru
- 20 g masla
- 1 lyžica pomarančového likéru
- Počet porcií 25
- Čas prípravy 60 min
- Čas varenia 30 min