
Postup
1 Najprv si pripravíte mäso. Mäso si dajte do väčšej zapekacej misy a pridajte k nemu hrubozrnnú horčicu, trstinový cukor, sladkú papriku, soľ, korenie, olivový olej, prelisovaný cesnak, čili vločky Chipotle a všetko zalejte hovädzím vývarom. Mäso s korením premasírujte niekoľkokrát rukami a dajte prikryté do chladničky marinovať zhruba na 12 hodín. Marinované mäso dajte piecť v pekáčiku do predhriatej rúry na 140 °C a pečte 40 minút prikryté.
2 Počas pečenia mäso občas obráťte a podlejte šťavou. Akonáhle je mäso hotové, tak ho za pomocou dvoch vidliček natrhajte na kúsky a premiešajte v šťave.
3 Príprava zeleninovej omáčky.
Medzitým, čo sa vám mäso pečie, pripravte si zeleninovú omáčku. V menšom hrnci si rozpáľte olivový olej a orestujte na ňom na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Akonáhle začne zelenina zlatnúť, pridajte nadrobno nakrájanú červenú cibuľu. Všetko orestujte a potom pridajte paradajkový pretlak, med, hrsť nasekaného tymianu, soľ, korenie a zalejte hovädzím vývarom. Všetko premiešajte a povarte do zmäknutia. Potom všetko rozmixujte pomocou tyčového mixéra a ešte povarte 10 minút. V prípade potreby dochuťte soľou.
4 Príprava šalátu coleslaw.
Vo väčšej mise si zmiešajte na tenké prúžky nakrájanú bielu a červenú kapustu. Osoľte a pomocou rúk postláčajte, kapusta tak krásne skrehne. Potom pridajte nahrubo nastrúhanú mrkvu a najemno nastrúhaný zeler. Dochuťte lyžičkou cukru, korením, bielym vínnym octom, šťavou z citróna a majonézou. Všetko premiešajte a v prípadne dochuťte podľa ľubovôle.
5 Pri servírovaní si maslové briošky zľahka opečte na panvici s rozpáleným olivovým olejom. Potrite zeleninovou omáčkou, pridajte trhané hovädzie mäso, nakladané Jalapeño papričky a šalát coleslaw.
Ingredience
- Použité čili
- 10 g Chipotle granule
- Ingrediencie
- 1 kg hovädzej glejovky
- 2 lyžice hrubozrnnej horčice
- 30 g trstinového cukru
- 1 lyžica sladkej papriky
- soľ
- korenie
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 300 ml hovädzieho vývaru
- 10 ks maslových briošiek (alebo žemlí na hamburger)
- Omáčka
- 3 lyžice olivového oleja
- mrkva
- petržlen
- 50 g zeleru
- 2 červené cibule
- 40 g paradajkového pretlaku
- 1 lyžica medu
- hrsť nasekaného tymiánu
- soľ
- korenie
- 200 ml hovädzieho vývaru
- Šalát coleslaw
- 150 g bielej kapusty
- 70 g červenej kapusty
- soľ
- 2 mrkvy
- 40 g zeleru
- korenie
- 200 g majonézy
- 1 lyžica bieleho vínneho octu
- šťava z 1/2 citróna