Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 056  772  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Guláš v chlebe

Guláš v chlebe

Postup

1 Najprv si pripravíte sušené papričky Habanero. Dajte ich do misky a zalejte pol litrom horúcej vody. Misu zakryte potravinárskou fóliou a nechajte papričky napučať. Potrvá to zhruba 30 minút.
2 V hrnci s hrubým dnom si rozpáľte olivový olej s maslom a osmažte na ňom nakrájanú cibuľu. Plameň dajte na stredný výkon a nechajte cibuľu osmažiť čo najviac do tmava. Čím tmavšiu farbu budete mať, tým viac tmavší bude guláš. Počas vyprážania cibule je veľmi dôležité, aby ste z dna hrnca oddelovali opečenú cibuľu a dno hrnca bolo čo najviac čisté. Opečená cibuľa dodá gulášu lepšiu chuť.
3 Akonáhle je cibuľa do tmava opečená, dajte platňu na najvyšší výkon, prilejte zhruba 100 ml vývaru a nechajte cibuľku trochu podusiť. Potom pridajte na väčšie kocky nakrájané mäso a veľmi sprudka ho opečte. Akonáhle je mäso opečené, dajte plameň na stredný výkon, zaklopte hrniec pokrievkou a nechajte mäso zhruba 30 minút dusiť. Počas dusenia mäso občas premiešajte a pridajte trochu vývaru, aby sa v hrnci nič nepripalovalo a mäso sa pekne dusilo.
4 Medzitým, čo sa mäso dusí, dokončite si prípravu papričiek. Papričky rozmixujte vo vode, v ktorej pučali.
5 Po pol hodine dusenia mäsa, pridajte k nemu paradajkový pretlak, gulášovou papriku a rozmixované papričky Habanero. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa paprika nepripálila a nezhorkla. Ďalej pridajte drvenú rascu, mleté čierne korenie a soľ. Zalejte zvyškom vývaru, priklopte a na miernom plameni varte kým mäso nebude úplne mäkké. Občas s gulášom premiešajte, aby sa nič neprichytilo na dno hrnca.
6 Medzitým, čo sa guláš varí, vyrežte si do okrúhleho chleba podľa misky otvor a vydlabte striedku chleba. Vnútro chleba použijete na zahustenie guláša.
  • Použité chilli
  • 7 g Habanero papričiek celých sušených
  • Ingrediencie
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • 6 lyžíc masla
  • 1 kg žltej cibule
  • 1,5 kg hovädzej glejovky
  • 190 g paradajkového pretlaku
  • 23 g gulášovej papriky
  • 1 lyžička drvenej rasce
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 3 lyžičky soli
  • 0,5 l horúcej vody
  • 850 ml hovädzieho vývaru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice majoránky
  • 1 ks guľatý chleba
  • Počet porcí 2
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 70 min

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 48 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu