
Postup
1 Plátky mäsa si nakrájajte na väčšie kúsky, klobásu na veľké kolieska, šampiňóny na polovicu, papriku na väčšie kusy a cibuľu na mesiačiky.
Všetky kúsky, až na cibuľu dajte do misy, ľahko pokvapkajte olivovým olejom a všetko osoľte, okorente a dôkladne premiešajte.
Na grilovaciu ihlu striedavo napichujte mäso, papriku, klobásu, šampiňóny, nakladané chilli plátky Green Jalapeňo a cibuľu. Na ihlu dajte čo najviac kúskov, aby bol špíz veľmi bohatý a farebný.
Akonáhle máte špízy pripravené, dajte ich na rozpálený gril a z každej strany ich cca 3 minúty grilujte.
Na gril ku špízu pridajte cuketu nakrájanú na hrubšie prúžky a tiež na hrubé kolieska nakrájanú varenú kukuricu. Ešte horúcu zeleninu preložte do misky a pokvapkajte olivovým olejem, osoľte, okorente a pridajte nakrájaný čerstvý tymián. Všetko premiešajte a nechajte chvíľku odstáť.
Akonáhle je všetko hotové, servírujte so zeleninovým šalátom.
- Použité chilli
- nakládané chilli Green Jalapeňo
- Na špízy
- 500 g krkovičky (plátky)
- 2x klobásy
- 5 ks šampióńov
- 2 papriky
- 1 cibuľa
- olivový olej
- soľ, čierne korenie
- Ingredience
- 1 cuketa
- 1 varenej kukurice
- olivový olej
- čerstvý tymián
- soľ a čierne korenie
- Počet porcií 2
- Čas prípravy 20 min
- Čas varenia 3 min