Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +420 702 708 980      d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Chilli v prášku

Čili korenie v prášku sú sušené čili papričky drvené na veľmi jemný prášok. Čili prášok má dlhú životnosť, pokiaľ sa skladuje vo vzduchotesnej nádobe mimo tepla a svetla. Má široké možnosti využitia v kuchyni a jedlu dodá pikantnú ostrosť s typickou príchuťou danej papričky.

Green Hatch prášok 10 g

Green Hatch prášok 10 g
[{"title":"Green Hatch pr\u00e1\u0161ok 10 g","href":"https:\/\/w24cdn.cz\/www.thechillidoctor.cz\/_\/1200x800-0-0-0-0\/product\/product_226\/1ef35d5dc4c0b029fb009cda30183f03.jpg"},{"title":"Green Hatch pr\u00e1\u0161ok 10 g","href":"https:\/\/w24cdn.cz\/www.thechillidoctor.cz\/_\/1200x800-0-0-0-0\/product\/product_226\/78d3d32109c128b0c94c1d0aeaa7295c.jpg"},{"title":"Green Hatch pr\u00e1\u0161ok 10 g","href":"https:\/\/w24cdn.cz\/www.thechillidoctor.cz\/_\/1200x800-0-0-0-0\/product\/product_226\/b17c001b481e323f226b68f3d656a3f0.jpg"}]

Papričky Green Hatch sa pýšia známkou lokálneho pôvodu - musia byť vypestované výhradne v regióne Nového Mexika. Majú zemitú sladkastú chuť a miernu pálivosť. Namleté na jemný prášok budú mať vo vašej kuchyni, okrem prípravy tradičných mexických jedál, široké využitie

Pálivosť
  • 1
SHU jednotky 8 000
Složení Green Hatch chilli papričky 100 %
Krajiny pôvodu Mexiko
Cena za 1 ks s DPH 1,99 €
Skladom Expedujeme 07.05.2021
/green-hatch-prasok-10-g-e226.htm
Popis

Green Hatch prášok 10 g

Mexické Hatch čili sú ideálne pre každého.

Pikantná chuť Mexika v jemne ostrej podobe. To sú papričky Hatch. Sú veľkostne väčšie a so svojou priemernou pálivosťou 4,500 SHU sú asi 3x miernejšie než stredne pálivá Jalapeño. Majú zemitejšiu sladkastú chuť a široké možnosti spracovania v kuchyni.

Spolu s papričkami Anaheim, ku ktorým majú vzhľadovo aj chuťovo veľmi blízko, spadajú do skupiny "New Mexican Chilli".  To znamená, že sa vyznačujú lokálnou ochrannou známkou a podľa mexickej legislatívy môžu byť pestované len v Novom Mexiku. Hatch papričky sa konkrétne pestujú a zbierajú v regióne Hatch Valley, ktorému sa niekedy hovorí "Chilli Capital of the World" čiže svetové hlavné mesto čili.

Pestujú sa od roku 1894, kedy ich kultivoval istý Fabian Garcia zo štátnej univerzity v Novom Mexiku. Úloha znela vtedy jasne. Skrížiť niekoľko odrôd čili tak, aby vznikli chuťovo jemné papričky dostatočne veľké na plnenie aj variabilné tepelné úpravy.

Ako variť so sušenými papričkami Hatch čili

Hatch čili patrí v kuchyni k jednému z najuniverzálnejších. Vďaka väčšej veľkosti plodov a miernej pálivosti ho možno použiť naozaj v akomkoľvek jedle, ktorému chcete dodať štipku pikantnosti a príjemnej pálivosti.

Ak budete v jedle používať celé sušené papričky, pred prípravou ich nechajte na panvici na miernom plameni ľahko orestovať. Budú mať výraznejšiu a lepšiu chuť. Potom ich celé (alebo pokojne aj nakrájané alebo pomletej) vhoďte do omáčky, polievky alebo mäsového, zeleninového, či strukového pokrmu. Podobne ako Jalapeño sú ideálne aj do hamburgerov alebo na pizzu.

Sušené papričky je možné rehydratovať - stačí ich na pár desiatok minút namočiť do horúcej vody. Potom sa dajú roztlačiť alebo rozmixovať do omáčok, salsy, mexických enchiladas alebo do pesta. Môžete ich tiež naplniť zmesou z mäsa, zeleniny alebo syrov a osmažiť či upiecť. Skvelou lahôdkou sú grilované Hatch papričky obaľované v slanine.

Rozomleté sušené Hatch čili (či už vo forme prášku alebo vločiek) si zamilujete v kombinácii s vajcami, zeleninou i pikantnými syrmi.

/product-action/increment-product-view-count?productId=226

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 24 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu