Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 056  772  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Tekutý mash

Tento druh chilli je bežný v USA a Ázii, ale ťažko ho budete hľadať v rámci EÚ. Čerstvé chilli papričky (zvyčajne 85-90% z hotového výrobku) sa rozdrvia spoločne so soľou a nechajú sa kvasiť po dobu 2 až 6 mesiacov alebo aj dlhšie. Výťažok z šupky, semienok a dužiny spoločne poskytnú intenzívnu a bohatú chuť. Ideálny na varenie.

Green Habanero chilli mash 200 ml

Green Habanero chilli mash 200 ml

Exotická chuť tekutého chilli mash z čerstvých zelených Habanero papriček vás bude baviť! V týchto fermentovaných papričkách skvelo vynikne ich vysoká pálivosť a sladká ovocná chuť s tónmi kokosu, žltého melónu, papáje a bobulovín.

Pálivosť
  • 4
SHU jednotky 300 000
Složení Green Habanero chilli papričky 84–88 %, sůl 12–16 %
Krajiny pôvodu Costa Rica
Cena za 1 ks s DPH: 6,00 €
Skladom Expedujeme 06.12.2021
/green-habanero-chilli-mash-200-ml-e159.htm
Popis

Green Habanero chilli mash 200 ml

Keď sa povie ideálne chilli…

Papričky Habanero vo svojej sebeckosti spájajú všetko, čo si u dobrého chilli prajete. Sú vysoko pálivé, takže vás rozhodne neochudobnia o ten pravý a poctivý hrejįvý pocit, majú špecifickú chuť s tónmi tropického ovocia a sú u nás bežne dostupné. 
Habanero je odrodou Capsicum chinense (paprika čínska) a pôvodom pochádza z Karibiku, konkrétne z Kuby. Odtiaľ sa paprička dostala mimo iné i na Yucatán do Mexika, kde ich ročne vyzbierajú asi 1 500 ton. Dosahuje vysokej pálivosti v rozmedzí 200 000–300 000 SHU. Zajímavá je predovšetkým farebná škála, ktorú je možné u týchto papričiek pozorovať. Zo svetlo zelenej pri nezrelých plodoch prechádza postupne v typickú oranžovú a červenú. K videniu sú tiež Habanero ružové, hnedé, tmavo zelené i bielej farby. 
Křížením červeného Habanero a papričky Bhut Jolokia vznikla v roku 2012 v Južnej Karolíne Carolina Reaper, v súčasnosti nejpálivejšie chilli na svete.

Papričky s chuťou tropického ovocia

Karibský pôvod prepožičal Habanero papričkám nielen samotný názov, který je odvodený zo španielskeho pomenovania Havany, ale tiež exotický profil chuti. Majú intenzívnu kvetinovú vôňu a v chuti je možné výrazne rozpoznať kokos, žltý melón, papáju a podtóny bobulovín. Niektorí v jej chuti nachádzajú tiež tóny marhuľe. Skrátka úžasná záležitosť pre všetkých, kterí v chilli nehľadajú len "vypalovák", ale po prvotnom pálení si vychutnajú zaslúženú ovocnú chuť.

Habanero v kuchyni

Pre svoje vlastnosti sú Habanero papričky žiadanou prísadou do omáčiek a mäsových pokrmov. Ideálne sú tiež do domácich sals a marinády. Keď budete najbližšie grilovať, skúste do naložených kuracích krídielok, alebo barbecue omáčky pridať kúsok Habanero. Vaše jedlo získá tak správnu pikantnosť a jedinečnú chuť.


Čo je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrobia spolu so soľou a nechajú sa fermentovať (kvasiť) po dobu 2–6 mesiacov. Výťažok z kože, semienok a dužiny spoločne poskytne intenzívnu a bohatú chuť. Občas sa pridá ocot kôli zastaveniu fermentácie, ale inak chilli mash neobsahujú žiadne iné látky či konzervanty. Používá se na ďaľšie spracovanie k výrobe omáčok, sals, dipov, do jedál, pokrmov a mnoho ďaľšieho.

/product-action/increment-product-view-count?productId=159

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 48 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu