
Postup
1 Na prípravu Ghost čili kuracieho karí namočíme čili papričku do pol hrnčeka vody. Opláchneme, očistíme a nakrájame kuracie mäso a pripravíme si všetky ingrediencie.
2 Na prípravu Bhut Jolokia pyré si pripravíme ghee maslo (prepustené maslo) a nasekáme zázvor a 4 strúčiky cesnaku. Nakrájame 2 cibule na prúžky, ktoré osmažíme zvlášť.
3 Na panvici ohrejeme ghee maslo, pridáme zázvor a cesnak. Sprudka restujeme pár sekúnd.
4 Pridáme čili papričku aj s vodou, v ktorej bola namočená a varíme, kým cesnak a zázvor nezmäknú.
5 Odstavíme panvicu z varnej dosky a necháme vychladnúť. Po vychladnutí prelejeme pyré do kuchynského robota, pridáme osmaženú cibuľu a mixujeme dohladka. Pyré prelejeme do misky.
6 Na prípravu karí ohrejeme ghee maslo na panvici na miernom ohni. Pridáme všetky karí ingrediencie okrem soli (kurkuma, rasca, koriander, garam masala, Kashmiri čili, paradajkové pyré).
7 Restujeme asi minútu, potom pridáme kuracie kúsky a premiešame.
8 Do panvice pridáme čili pyré a premiešame tak, aby sa nám spojilo s čili garam Masala. Smažíme pár minút, potom pridáme hrnček vody. Osolíme podľa chuti.
9 Panvicu prikryjeme pokrievkou a varíme, kým kurča nie je mäkké a omáčka hutná.
10 Ghost čili kuracie karí ozdobíme čerstvým nasekaným koriandrom a servírujeme s ryžou alebo naan chlebom.
- Ingrediencie
- 500 gr kuracie mäso
- Použité chilli
- 1 ks naga bhut jolokia
- Na Bhut Jolokia pyré budeme potrebovať
- 2 ks cibule
- 2,5 cm zázvoru
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice maslo ghee (prepustené maslo)
- Na karí budeme potrebovať
- 1 lyžica masla ghee
- 1-2 lžičky mletej kurkumy
- 2 lžičky mletej rasce
- 1 lyžica mletého koriandra
- 2 lžičky garam masala korenia
- 1 lžička kashmiri prášku
- 3 lžíce paradajkového pyré
- 1 lžička soli
- Na ozdobu budeme potrebovať
- 2 lyžice čerstvo nasekaného koriandru
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 20 min
- Čas varenia 50 min