
Postup
1 Z cesnaku zrežte vršok hlavy, dajte ich narezanou časťou hore do zapekacej misy a pokvapkajte olivovým olejom. Vložte do vopred vyhriatej rúry na 220 ° C a pečte približne 20 minút. Po upečení si dajte hlavy cesnaku vychladnúť.
2 V hrnci si rozpáľte olivový olej a orestujte na ňom nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen a cibuľu. Akonáhle bude zelenina mäkká, pridajte prepláchnutú fazuľu, soľ, korenie, vývar, čili vločky Habanero a obielené strúčiky pečeného cesnaku. Zalejte vývarom a varte 20 minút.
3 Hotovú polievku dohladka rozmixujte pomocou tyčového mixéra alebo robotom. Dochuťte a podávajte s nasekanou petržlenovou vňaťou a na kocky opečené bagety na masle.
Ingredience
- Použité čili
- 1 lyžička čili vločiek Habanero
- Ingrediencie
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa
- 2 ks petržlenu
- 2 ks mrkvy
- 800g bielych varených fazulí z konzervy
- 2 veľké hlávky cesnaku + olivový olej na pokvapkanie
- soľ, korenie
- 1 l vývaru
- sekaná petržlenová vňať
- bageta na opečenie + maslo