
Postup
1 Do nádoby od robota si dajte múku, cukor, rozdrobené droždie, soľ, olivový olej a vodu. Všetko zľahka premiešajte a potom dajte do robota vymiešať cesto, kým nebude krásne pružné. Všetko môžete vykonať ručne, len to potrvá chvíľu dlhšie. Vypracované cesto z robota ešte raz prepracujte rukami. Vložte ho potom do pomúčenej nádoby a dajte na 1 hodinu kysnúť.
2 Medzitým, čo cesto kysne, si pripravíte paradajkovú omáčku na pizzu. V menšom hrnci si zmiešajte paradajkové pyré, oregano, cesnak a mash Red Jalapeno. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte zhruba 5 minút na miernom stupni variť. Na pizzu si ďalej nachystajte na plátky pokrájané šampiňóny, olivy a cherry paradajky.
3 Akonáhle je cesto vykysnuté, rozdeľte si ho na tri diely a z každého dielu vytvorte placku zhruba 0,5 cm vysokú. Cesto dajte na papier na pečenie, potrite paradajkovou omáčkou, ktorou nešetrite a rozotrite ju až ku krajom. Na potreté cesto dajte šunku, šampiňóny, olivy, cherry paradajky, nakladané Jalapenos papričky a všetko posypte kockami mozzarelly.
4 Pizzu pečte v predhriatej rúre na 240 ° C 15 minút.
Po upečení dajte na pizzu lístky bazalky.
- Použité čili
- 4 lyžice Red Jalapeno mash
- 90 g Nakladaných jalapeno v náleve
- Ingrediencie
- 550 g hladkej múky
- 1 lyžice cukru
- ½ kocka droždia
- 1 štipka soli
- 5 lyžic olivového oleja
- 200 ml vody
- 400 g paradajkového pyré
- 1 lyžička oregana
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g šunky
- 4 ks šampiňónou
- 250 g cherry paradajok
- 100 g čiernych olív
- 400 g mozzarelly
- 1 hrsť lístkov bazalky
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 60 min
- Čas varenia 20 min