Postup
1 S použitím oboch čokolád sú cookies naozaj veľmi pálivé, môžete kľudne jeden druh nahradiť obyčajnou čokoládou.
2 Vo veľkej mise si najprv roztlačte maslo. Potom pridajte vajíčko, trstinový cukor, vanilkový extrakt a mlieko. Všetko dôkladne premiešajte, kým vám nevznikne pekne hustá zmes.
3 Sypké suroviny zmiešajte dohromady a pridajte do už pripravenej zmesi. Akonáhle máte všetko dokonale zmiešané, zapracujte na kocky nakrájanú bielu a tmavú čili čokoládu.
4 Hotovú zmes na cookies naberajte naberačkou na zmrzlinu a dávajte na papier na pečenie s väčším rozostupom. Pri pečení sa z kopčekov stanú nadýchané cookies.
5 Plech s kopčekami cookies dajte do vopred vyhriatej rúry na 180 ° C a pečte približne 20 - 30 minút (podľa veľkosti kopčekov).
6 Upečené cookies dajte na mriežku vychladnúť.
- Použité chilli
- 100 g Biela čokoláda s čili Habanero
- 100 g Horká čokoláda s čili Naga Bhut Jolokia
- Ingrediencie
- 150 g masla (izbovej teploty)
- 1 ks vajce
- 100 g trstinového cukru
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 2 lyžice mlieka
- 250 g polohrubej múky
- 100 g hladkej múky
- 1 lyžica kypriaceho prášku
- 1 štipka soli
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 30 min
- Čas varenia 30 min