Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 221 033  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Čili pikantná tapenáda z červených paprík s hubovými fašírkami

Čili pikantná tapenáda z červených paprík s hubovými fašírkami

Postup

1 Pokiaľ nemáme v mrazničke predvarené krúpy, začnime ich namočením deň vopred. Druhý deň ich uvaríme v osolenej vode domäkka (cca 1 hodinu), scedíme a necháme vychladnúť.
2 Huby očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu s cesnakom posekáme na drobno a orestujeme na troche oleja dozlatista. Prisypeme huby, korenie a restujeme, až huby zmenšia svoj objem. Pridáme pokrájané listy červenej repy vrátane stoniek a ešte chvíľu opekáme.
3 Pokvapkáme sójovou omáčkou a dochutíme soľou podľa vlastnej chuti. Stiahneme z platne a necháme vychladnúť. Prisypeme vločky, pridáme vajce a dôkladne premiešame. Necháme odstáť.
4 Papriky umyjeme, osušíme a prepolíme. Odstránime semienka. Baklažán umyjeme, osušíme a odrežeme časť so stopkou. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie, poukladáme naň papriky reznou plochou nadol a položíme tam aj baklažán vcelku. Dáme do vyhriatej rúry na 190 stupňov celzia a pečieme, až na paprike naskáču tmavé pľuzgieriky. Preložíme ich na väčší kus alobalu a zabalíme. Rovnako tak baklažán.
5 Keď sa balíčky zaparia, rozbalíme ich a stiahneme šupky ako z paprík, tak z baklažánu. Dužiny preložíme do misky a roztlačíme vidličkou. Ochutíme citrónovou šťavou, cesnakovou soľou a Red Cayenne omáčkou. Pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou. Necháme odležať.
6 Skontrolujeme cesto na fašírky. Pokiaľ by bolo málo súdržné, prisypeme trochu strúhanky. Vytvoríme 10 fašírok, vyskladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a na každý kvapneme trochu olivového oleja. Rozotrieme maslovačkou a plech vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme cca 25-30 minút.
  • Použité chilli
  • 1 lyžica Red Cayenne mash
  • Tapenády
  • 8 ks červených tenkostenných paprík
  • 1 ks menší baklažán
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 štipka citrónovej šťavy
  • 1 štipka cesnaková soľ
  • 1 štipka soli
  • 1 ks hladkolistá petržlenová vňať
  • Hubové karbonátky
  • 300 g hríbovité huby
  • 260 g uvarené jačmenné krúpy
  • 5 lyžíc jemných ovsených vločiek
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks vajcia
  • 1 ks listy z červenej repy
  • 1 lyžica majoránky
  • 1 štipka mletého čierneho korenia
  • 1 štipka soli
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Počet porcií 3
  • Čas prípravy 95 min
  • Čas varenia 30 min

RÝCHLA DOPRAVA

Odosíláme do 24h.

200 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 50 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu