Postup
1 Pokiaľ nemáme v mrazničke predvarené krúpy, začnime ich namočením deň vopred. Druhý deň ich uvaríme v osolenej vode domäkka (cca 1 hodinu), scedíme a necháme vychladnúť.
2 Huby očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu s cesnakom posekáme na drobno a orestujeme na troche oleja dozlatista. Prisypeme huby, korenie a restujeme, až huby zmenšia svoj objem. Pridáme pokrájané listy červenej repy vrátane stoniek a ešte chvíľu opekáme.
3 Pokvapkáme sójovou omáčkou a dochutíme soľou podľa vlastnej chuti. Stiahneme z platne a necháme vychladnúť. Prisypeme vločky, pridáme vajce a dôkladne premiešame. Necháme odstáť.
4 Papriky umyjeme, osušíme a prepolíme. Odstránime semienka. Baklažán umyjeme, osušíme a odrežeme časť so stopkou. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie, poukladáme naň papriky reznou plochou nadol a položíme tam aj baklažán vcelku. Dáme do vyhriatej rúry na 190 stupňov celzia a pečieme, až na paprike naskáču tmavé pľuzgieriky. Preložíme ich na väčší kus alobalu a zabalíme. Rovnako tak baklažán.
5 Keď sa balíčky zaparia, rozbalíme ich a stiahneme šupky ako z paprík, tak z baklažánu. Dužiny preložíme do misky a roztlačíme vidličkou. Ochutíme citrónovou šťavou, cesnakovou soľou a Red Cayenne omáčkou. Pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou. Necháme odležať.
6 Skontrolujeme cesto na fašírky. Pokiaľ by bolo málo súdržné, prisypeme trochu strúhanky. Vytvoríme 10 fašírok, vyskladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a na každý kvapneme trochu olivového oleja. Rozotrieme maslovačkou a plech vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme cca 25-30 minút.
- Použité chilli
- 1 lyžica Red Cayenne mash
- Tapenády
- 8 ks červených tenkostenných paprík
- 1 ks menší baklažán
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 štipka citrónovej šťavy
- 1 štipka cesnaková soľ
- 1 štipka soli
- 1 ks hladkolistá petržlenová vňať
- Hubové karbonátky
- 300 g hríbovité huby
- 260 g uvarené jačmenné krúpy
- 5 lyžíc jemných ovsených vločiek
- 1 ks cibuľa
- 1 ks vajcia
- 1 ks listy z červenej repy
- 1 lyžica majoránky
- 1 štipka mletého čierneho korenia
- 1 štipka soli
- 1 lyžica olivového oleja
- Počet porcií 3
- Čas prípravy 95 min
- Čas varenia 30 min