Postup
1 Zemiaky olúpeme a nakrájame podľa vlastnej fantázie (napr. hranolky). Nakrájané zemiaky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Osolíme a mierne pokvapkáme olejom, dobre spolu premiešame. Zemiaky pečieme v predhriatej rúre na 200 °C cca 20 minút.
2 Keď sú zemiaky hotové pripravíme si omáčku. Na panvici rozpálime olej, na ktorom sprudka orestujeme na jemno nasekaný zázvor a cesnak. Potom na panvicu pridáme na väčšie kúsky nakrájanú červenú cibuľu a jarnú cibuľku. Pridáme hneď dve lyžice paradajkového pretlaku, sójovej omáčky, lyžicu octu a restujeme.
3 V hrnčeku si rozmiešame škrob s vodou a prilejeme do panvice. Omáčka nám potom zhustne. Pridáme ešte dve lyžice medu a čili prášok. Opäť všetko dôkladne premiešame. Ochutnáme a podľa chuti môžeme ešte prisoliť alebo pridať čili. Do takto pripravenej omáčky nasypeme pečené zemiaky a premiešame, aby bol každý zemiakov obalený.
4 Servírujeme posypané sezamovými semienkami a jarnou cibuľkou. Chutia skvele ako príloha k mäsu, alebo aj samotné.
- Použité chilli
- 1 lyžička Red Jalapeños prášok
- Ingrediencie
- 500 g zemiakov
- 2 lyžice slnečnicového oleja
- ½ ks červenej cibule
- 2 ks jarnej cibuľky
- 2 strúčiky cesnaku
- 5 g čerstvého zázvoru
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 2 lyžice tmavej sójovej omáčky
- 1 lyžica ryžového octu (môže byť aj vínny ocot)
- 1 lyžica škrobu
- ¼ hrnek vody
- 2 lyžice medu
- 1 lyžička sezamových semienok
- 1 štipka soli podľa chuti
- Počet porcií 2
- Čas prípravy 30 min
- Čas varenia 40 min