Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 221 033  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Chilli medové brambory

Chilli medové brambory

Postup

1 Zemiaky olúpeme a nakrájame podľa vlastnej fantázie (napr. hranolky). Nakrájané zemiaky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Osolíme a mierne pokvapkáme olejom, dobre spolu premiešame. Zemiaky pečieme v predhriatej rúre na 200 °C cca 20 minút.
2 Keď sú zemiaky hotové pripravíme si omáčku. Na panvici rozpálime olej, na ktorom sprudka orestujeme na jemno nasekaný zázvor a cesnak. Potom na panvicu pridáme na väčšie kúsky nakrájanú červenú cibuľu a jarnú cibuľku. Pridáme hneď dve lyžice paradajkového pretlaku, sójovej omáčky, lyžicu octu a restujeme.
3 V hrnčeku si rozmiešame škrob s vodou a prilejeme do panvice. Omáčka nám potom zhustne. Pridáme ešte dve lyžice medu a čili prášok. Opäť všetko dôkladne premiešame. Ochutnáme a podľa chuti môžeme ešte prisoliť alebo pridať čili. Do takto pripravenej omáčky nasypeme pečené zemiaky a premiešame, aby bol každý zemiakov obalený.
4 Servírujeme posypané sezamovými semienkami a jarnou cibuľkou. Chutia skvele ako príloha k mäsu, alebo aj samotné.
  • Použité chilli
  • 1 lyžička Red Jalapeños prášok
  • Ingrediencie
  • 500 g zemiakov
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • ½ ks červenej cibule
  • 2 ks jarnej cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 5 g čerstvého zázvoru
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice tmavej sójovej omáčky
  • 1 lyžica ryžového octu (môže byť aj vínny ocot)
  • 1 lyžica škrobu
  • ¼ hrnek vody
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžička sezamových semienok
  • 1 štipka soli podľa chuti
  • Počet porcií 2
  • Čas prípravy 30 min
  • Čas varenia 40 min

RÝCHLA DOPRAVA

Odosíláme do 24h.

200 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 50 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu