Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 056  772  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Čili focaccia

Čili focaccia

Postup

1 Ako prvý si pripravíme kvások. Vo väčšej mise zmiešame teplú vodu, cukor a droždie. Necháme cca 3 minúty odležať, než sa začne tvoriť pena. Do misy pridáme najprv 3 a pol hrnčeka múky a premiešame. Akonáhle máme premiešané, pridáme olej a čili omáčku. Nakoniec prisypeme zvyšok múky. Cesto poriadne spracujeme a hnietime, dokiaľ nie je kompaktné a hladké.
2 Misu vytrieme olivovým olejom a dáme do nej cesto, ktoré tiež mierne potrieme olejom. Misu zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme na teplom mieste cca 1 hodinu kysnúť. Po vykysnutí si pripravíme plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Papier ešte potrieme olivovým olejom. Na plech dáme cesto a prstami ho rozprestrieme do placky a prstami vytvoríme jamky. Čerstvé habanero papričky nakrájame na malé kúsky a zapichneme do focaccia.
3 Placku ešte potrite olivovým olejom. Takto pripravenú placku na plechu ešte prikryjeme fóliou a necháme ešte asi 20 minút kysnúť. Medzi tým si vyhrejeme rúru na 200 ° C. Po vykysnutí už budeme piecť zhruba 20-25 minút, kým placka nebude zlatistá.
4 Najlepšie je focaccia čerstvo upečená. Môžeme namáčať do olivového oleja a podávať ako chuťovku k vínu.
  • Použité chilli
  • 3 lyžice Orange Habanero mash
  • Ingrediencie
  • 4 hrnčeky hladkej múky
  • ¼ hrnčeka olivového oleja
  • 2 lyžice cukru
  • 1 balenie instantního droždí
  • 1 hrnček teplé vody
  • 2 ks čerstvé habanero papričky
  • Počet porcí 2
  • Doba přípravy 40 min
  • Doba vaření 25 min

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 48 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu