
Postup
1 Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Plech vyložíme papierom na pečenie.
2 Fazuľu zlejeme a prepláchneme. Na lyžici olivového oleja speníme cibuľku a budeme restovat dozlatista. Fazuľu krátko premixujeme s cibuľou. Stačí naozaj chvíľku, zmes nemusí byť úplne jemná.
3 Dochutíme soľou, korením, cesnakom, čili, sójovou omáčkou a tahini. Dôkladne premiešame a na záver zahustíme kukuričnou múkou.
4 Pomocou rúk tvarujeme fašírky. Z danej zmesi by mali vyjsť štyri. Dáme ich piecť do predhriatej rúry zhruba na 30 minút. V polovici pečenia fašírky obrátime.
5 Medzitým si prepolíme žemle, potrieme ich red tabasco omáčkou, naplníme listovým šalátom, plátkami paradajok a fašírkou.
- Použité chilli
- 1 lyžica New Mexican prášku
- 1 lyžica Red Tabasco mash
- Ingrediencie
- 1 plechovka červených fazúľ
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 fialová cibuľa
- 1 štipka soli
- 1 štipka čierneho korenia
- 1 strúčik česneku
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžica tahini
- 85 g kukuričnej múky
- Na dokončenie
- 4 ks hamburgerové žemle
- 4 listy listového šalátu
- 2 ks paradajok
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 20 min
- Čas varenia 30 min