
Postup
1 Na veľkej panvici rozohrejeme olivový olej. Vsypeme nadrobno nakrájanú fialovú cibuľu a necháme ju zosklovatieť. Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, len minútu budeme opekať, aby nezhorkol. Prisypeme korenie – rímsku rascu, koriander, údenú papriku, oregano. Opäť chvíľku premiešame, pridáme nakrájanú papriku a za stáleho miešania necháme zmäknúť.
2 Dochutíme sójovou omáčkou, práškom čili papričiek Ancho, prilejeme krájané paradajky, cícer a privedieme k varu. Zmiernime plameň a necháme zhruba 15 minút prebublávať. Dochutíme soľou, necháme rozpustiť čokoládu a odstavíme z platne.
3 Podávame s ryžou, roztlačeným avokádom, posypané čiernym sezamom, čerstvou čili papričkou, limetkou a koriandrom.
- Použité chilli
- 1 lyžička Ancho prášok
- Ingrediencie
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 fialová cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička rímskej rasce
- 1 lyžička mletého koriandra
- 2 lyžičky údenej papriky
- 1 lyžička sušeného oregana
- čili
- 1 červená červená paprika
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 plechovka krájaných paradajok
- 1 plechovka cícera
- 1 štvorček horkej čokolády
- Počet porcií 2
- Čas prípravy 1 min
- Čas varenia 20 min