
Postup
1 Tofu osušíme a nakrájame na kocky, veľkost strany cca 3 cm. Na veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme tofu a smažíme do chrumkava. Tofu smažíme po 2 dávkach. Hotové tofu vyberieme dierovanou lyžicou a položíme na papierový obrúsok. Necháme odkvapkať.
2 V panvici necháme asi 1 polievkovú lyžicu oleja, zvyšok prelejeme do teplovzdornej nádoby.
3 Do panvice dáme cesnak, šalotku, a čili. Restujeme asi 1 minútu.
4 Pridáme paradajky, soľ, cukor a rybiu omáčku. Miešame a necháme paradajky rozvariť.
5 Pridáme 100ml vody, privedieme k varu a potom znížime teplotu. Necháme vrieť po dobu 10 minút.
6 Nakoniec pridáme chrumkavé tofu, jarnú cibuľku a čierne korenie. Necháme prejsť varom, ale nie dlhšie ako 1 minútu, aby sme uchovali chrumkavosť tofu.
7 Zdobíme koriandrom.
- Použité chilli papričky
- 3 ks Birds Eye celé
- Ingrediencie
- 200 ml rastlinného oleja
- 500 g tofu
- 1 lyžica nasekaného cesnaku
- 1 ks červenej nasekanej šalotky
- 4 ks paradajok nahrubo nakrájaných
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 2 lyžičky cukru
- 2 lyžice rybacej omáčky
- 3 ks jarnej cibuľky nakrájanej na jemno
- 1 lyžička korenia
- 2 ks koriandra na ozdobu
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 10 min
- Čas varenia 20 min