Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 056  772  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Chilli v prášku

Čili korenie v prášku sú sušené čili papričky drvené na veľmi jemný prášok. Čili prášok má dlhú životnosť, pokiaľ sa skladuje vo vzduchotesnej nádobe mimo tepla a svetla. Má široké možnosti využitia v kuchyni a jedlu dodá pikantnú ostrosť s typickou príchuťou danej papričky.

Chipotle prášok 10 g

Chipotle prášok 10 g

Namletý prášok z aromatických Chipotle, ktoré sú nezameniteľné pre svoju výraznú dymovú vôňu, ktorú skrátka musíte zažiť na vlastnej koži. Údenú chuť so sladkými podtónmi čokolády a orechov získava táto sušená verzia plne zrelých papričiek Jalapeño vďaka pekanovému drevu, na ktorom sa údi.

Pálivosť
  • 2
SHU jednotky 10 000
Složení Chipotle (uzené Jalapeño) chilli papričky 100 %
Krajiny pôvodu Mexiko
Cena za 1 ks s DPH: 1,99 €
Skladom Expedujeme 17.09.2021
/chipotle-prasok-10-g-e197.htm
Popis

Chipotle prášok 10 g

Pekne vyúdená a neskutočne voňavá

Posuňte svoje jedlá na úplne novú úroveň. Táto aromatická lahôdka sa o to postará. Jedná sa o údenú a sušenú verziu plne zrelých Jalapeño papričiek. V skutočnosti, asi 20% celkovej produkcie Jalapeño sa spotrebuje práve na výrobu Chipotle. Čo je dobre, pretože my túto čili záležitosť milujeme a vy budete určite tiež!

Chipotle majú tmavo hnedú až čiernu farbu a výraznú dymovú chuť so sladkými podtónmi čokolády a orechov. Práve chuť orechov získavajú tieto papričky vďaka pekanovému drevu, na ktorom sa údia. Jedinečná je aj ich sladko-údená vôňa.

Paprička je slabo hrejivá. So svojou pálivosťou okolo 10 000-23 000 SHU je porovnateľná napr. s francúzskou papričkou Espelette, mexickou Guajillo, maďarskou feferónkou alebo s omáčkou Tabasco.

Od cisárskeho stola do celého sveta

Jalapeño sú, ako jedny z mála čili papričiek, veľmi šťavnaté a dužinaté, čo sťažuje ich sušenie. Z toho dôvodu sa Jalapeño najprv údením dehydrujú a až potom sušia. Túto metódu prvýkrát u papričiek použili Aztékovia, ktorí zistili, že Jalapeño nemožno sušiť na slnku, ako ostatné čili. Preto sa začali tieto papričky údiť podobne ako mäso. Navyše sa vďaka tomu nekazili tak rýchlo a mohli byť po dlhú dobu skladované. Takto spracované Jalapeño sa stali v Aztéckej ríši vysoko cenenou surovinou a boli využívané aj na prípravu jedál pre cisárske ceremoniály.

Až donedávna boli tieto údené papričky dostupné prevažne na trhoch v strednom a južnom Mexiku. Ich popularita však rástla aj v zahraničí, predovšetkým v USA a Kanade. Výroba a spracovanie Jalapeño papričiek sa tak začala rozširovať aj do severných oblastí Mexika, aby mohol byť lepšie zásobovaný juhozápad Spojených štátov.

Chipotle v kuchyni

Vďaka svojej aróme a chuti bývajú Chipotle dominantnou ingredienciou mnohých mexických jedál. Majú hrubšiu šupku, takže ak do jedla pridávate papričku celú, sú vhodnejšie skôr na pomaly varené a dusené jedlá. Dochutiť s nimi môžete hovädzie, kuracie alebo bravčové steaky. Skvele sa dopĺňajú s fazuľou, šošovkou a vajcami. Ich výraznú chuť oceníte tiež v marinádach na grilovanie, v salsa omáčkach, v nakladanej zelenine alebo v rôznych dipoch.

/product-action/increment-product-view-count?productId=197

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 24 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu