Postup
1 Ako prvý si pripravíme kvások. Vo väčšej mise zmiešame teplú vodu, cukor a droždie. Necháme cca 3 minúty odležať, než sa začne tvoriť pena. Do misy pridáme najprv 3 a pol hrnčeka múky a premiešame. Akonáhle máme premiešané, pridáme olej a čili omáčku. Nakoniec prisypeme zvyšok múky. Cesto poriadne spracujeme a hnietime, dokiaľ nie je kompaktné a hladké.
2 Misu vytrieme olivovým olejom a dáme do nej cesto, ktoré tiež mierne potrieme olejom. Misu zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme na teplom mieste cca 1 hodinu kysnúť. Po vykysnutí si pripravíme plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Papier ešte potrieme olivovým olejom. Na plech dáme cesto a prstami ho rozprestrieme do placky a prstami vytvoríme jamky. Čerstvé habanero papričky nakrájame na malé kúsky a zapichneme do focaccia.
3 Placku ešte potrite olivovým olejom. Takto pripravenú placku na plechu ešte prikryjeme fóliou a necháme ešte asi 20 minút kysnúť.
Medzi tým si vyhrejeme rúru na 200 ° C. Po vykysnutí už budeme piecť zhruba 20-25 minút, kým placka nebude zlatistá.
4 Najlepšie je focaccia čerstvo upečená. Môžeme namáčať do olivového oleja a podávať ako chuťovku k vínu.
- Použité chilli
- 3 lyžice Orange Habanero mash
- Ingrediencie
- 4 hrnčeky hladkej múky
- ¼ hrnčeka olivového oleja
- 2 lyžice cukru
- 1 balenie instantního droždí
- 1 hrnček teplé vody
- 2 ks čerstvé habanero papričky
- Počet porcií 2
- Čas prípravy 40 min
- Čas varenia 25 min