Postup
1 V hrnci si rozohrejte olivový olej a osmažte na ňom dozlata nadrobno nakrájanú cibuľu. Akonáhle je cibuľa hotová, pridajte mleté hovädzie mäso a nechajte ho chvíľku zatiahnuť.
2 Potom pridajte prelisovaný cesnak, krájané paradajky, paradajkový pretlak a všetko dôkladne premiešajte. Potom pridajte rímsku rascu, soľ, čili Habanero, hovädzí vývar a nechajte 30 minút dusiť. Akonáhle je mäso hotové, pridajte varené červené fazule a 70% čokoládu.
3 Poriadne premiešajte, prípadne nechajte ešte chvíľku povariť. Pri servírovaní môžete posypať nasekanou petržlenovou vňaťou alebo pokvapkať limetkou.
Podávajte s ryžou, alebo s čerstvým chlebom.
- Použité chilli
- 1 lyžička Habanero prášok
- Ingrediencie
- 2 lyžice oleja
- 1 čerstvá cibuľa
- 400 g hovädzieho mäsa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g nakrájaných paradajok
- 140 g paradajkového pretlaku
- 1 lyžička rímskej rasce
- 2 lyžičky soli
- 300 ml hovädzieho vývaru
- 400 g varených červených fazúľ
- 20 g 70% čokolády
- Počet porcií 6
- Čas prípravy 20 min
- Čas varenia 40 min