
Postup
1 Najprv si dajte variť osolenú vodu na špagety. Medzitým, čo sa varí voda, na panvici si rozohrejte maslo s olivovým olejom a nechajte na ňom do chrumkava upiecť slaninu.
2 Akonáhle vám vrie voda, dajte variť špagety na požadovanú dobu. Tesne pred koncom uvarení cestovín, dajte jednu naberačku vody z cestoviny do panvice so slaninou. Dôkladne premiešajte a nechajte minútku variť.
3 Akonáhle sú uvarené, pridajte všetky špagety do panvice so slaninou a premiešajte ich. Nechajte všetko na miernom ohni ešte prehriať.
4 Medzitým si v mise zmiešajte nastrúhaný syr Parmigiano-Reggiano so žĺtkami, korením a čili vločkami Habanero. Premiešajte a pridajte 2 naberačky vody z cestovín. Znovu premiešajte a nalejte do horúcich špagiet
5 Po naliatí odstavte panvicu z platne a začnite so špagetami dôkladne a rýchlo miešať. Začne vznikať krásne hustá konzistencia omáčky, ktorou sa obaľujú špagety.
Ihneď servírujte a podávajte s nastrúhaným syrom Parmigiano-Reggiano.
Ingredience
- Použité čili
- 1 lyžička Habanero vločiek
- Ingrediencie
- 60 g masla
- 2 lyžice olivového oleja
- 200 g slaniny
- 100 g parmigiano-Reggiano
- 4 žĺtky
- soľ, korenie