
1 Do mixéra si dajte kocky mozzarelly, bazalkové pesto, sušené paradajky s trochou oleja, lyžicu čili vločiek Habanero a všetko dôkladne rozmixujte do hladkej pasty.
2 Bravčové stehno si rozkrojte na 3x do motýlika, vznikne vám veľký kus mäsa. Položte na neho potravinovú fóliu a rozklepajte ho. Mäso osoľte, okoreňte a potrite rozmixovanou pastou. Položte plátky šunky a lístky bazalky. Zrolujte v roládu a zaviažte povrázkom, aby sa roláda nerozbalila.
3 Do zapekacej misy dajte na veľké kocky nakrájanú mrkvu a petržlen. Na zeleninu položte pripravenú roládu a ešte ju osoľte, okoreňte a posypte čili vločkami Habanero. Všetko podlejte čiernym pivom a na roládu dajte alobal.
4 Prikryté mäso pečte v predhriatej rúre na 150 °C 2 hodiny, potom ho vyberte, alobal zložte a pečte ešte zhruba 20 minút na 200 °C. Roláda tak dostane pekne zlatú kôrku.
5 Hotovú roládu zbavte povrázku, nakrájajte na plátky a so zeleninou podávajte napríklad so zemiakovou kašou.
- Použité chilli
- 1 lyžica Habanero čili vločiek
- Ingrediencie
- 1,2 kg bravčového stehna
- 100 g bazalkového pesta
- 200 g kociek mozzarelly
- 90 g sušených paradajok
- soľ
- korenie
- 100 g šunky
- 2 ks mrkvy
- 2 ks petržlenu
- 300 ml čierneho piva