
Postup
1 Cibuľu s cesnakom nasekáme najemno a krátko orestujeme. Pridáme pretlak a asi 3 minúty ďalej restujeme. Zalejeme Coca Colou a pridáme whisky, med, korenie, olej a chilli mash Habanero. Ešte chvíľku varíme, aby sa marináda zredukovala.
2 Rebrá potrieme marinádou a necháme odležať asi na 12 hodín. Potom rebrá na plechu pretiahneme alobalom a predpečieme pri 95 ° C počas 90 minút (tým si grilovanie urýchlime).
3 Teraz stačí rebrá potrieť zvyškom marinády alebo výpekom z plechu a dorobiť na grile zhruba 30 minút.
- Použité čili
- Red Habanero mash
- Ingrediencie
- 1 - 2 kg bravčových rebier
- 50 g paradajkového pretlaku
- 100 ml Coca-Coly
- 2 cl whisky Jack Daniel Honey
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ks cibuľa
- 3 lyžice medu
- BBQ korenie
- soľ
- zelené korenie drvené
- olej
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 30 min
- Čas varenia 120 min