Postup
1 Roztlačte si dva banány a zmiešajte ich s vajcami, trstinovým cukrom, olejom a soľou. Dôkladne premiešajte a potom do zmesi preosejte hladkú múku. Pridajte mletú škoricu, kypriaci prášok do pečiva, vodu a čili vločky Ancho. Všetko dôkladne premiešajte a nalejte do zapekacej formy. Na vršok cesta dajte rozpolený banán a posypte nasekanými vlašskými orechmi. Formu vložte do vopred vyhriatej rúry na 180 ° C a pečte približne 60 - 70 minút. Hotový banana bread nechajte vychladnúť.
2 Ako tip môžete ešte do zmesi použiť nasekanú čili čokoládu
- Použité čili
- 1 lyžica chilli Ancho vločiek
- Ingrediencie
- 3 banány (2 roztlačiť a 1 nechať na vršok)
- 3 vajcia
- 150 g trstinového cukru
- 100 ml oleja
- štipka soli
- 350 g hladkej múky
- ½ lyžičky mletej škorice
- 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 100 ml vody
- hrsť vlašských orechov
- TIP 50 g nasekanej čili čokolády Naga Bhut Jolokia alebo obyčajnej horkej
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 20 min
- Čas varenia 70 min