Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 221 033  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Tekutý mash

Tento druh chilli je bežný v USA a Ázii, ale ťažko ho budete hľadať v rámci EÚ. Čerstvé chilli papričky (zvyčajne 85-90% z hotového výrobku) sa rozdrvia spoločne so soľou a nechajú sa kvasiť po dobu 2 až 6 mesiacov alebo aj dlhšie. Výťažok z šupky, semienok a dužiny spoločne poskytnú intenzívnu a bohatú chuť. Ideálny na varenie.

Aji Amarillo chilli mash 100 ml

Aji Amarillo chilli mash 100 ml

Tekutý chili mash zo sýto žltých čerstvých papričiek Aji Amarillo rozžiari každé vaše jedlo krásnou farbou, príjemnou miernou pálivosťou a ľahkou ovocnou chuťou.

 

Zloženie Aji Amarillo chilli papričky, soľ, kyselina octová.
Pálivosť
  • 2
SHU jednotky 15 000
Krajina pôvodu Peru
Cena za 1 ks s DPH: 5,90 €
Skladom Expedujeme 02.04.2024
Popis

Aji Amarillo chilli mash 100 ml

Pravá chuť Južnej Ameriky

Čo sa vám vybaví, keď si predstavíte Južnú Ameriku? Slnko, tanec, žiarivé farby, sladké ovocie a výborná kuchyňa? A presne také sú aj papričky Aji Amarillo pochádzajúce z Peru. Majú žiarivo oranžovú farbu, chuť tropického ovocia a ich stredne výrazná pálivosť vo vás rozprúdi dobrú náladu. V Latinskej Amerike patrí medzi najobľúbenejšie a nezameniteľnú chuť dodávajú takmer každému tamojšiemu jedlu. Aj preto sú, spolu s cesnakom a červenou cibuľou, považované za základné ingrediencie každého peruánskeho jedla.

Ich názov je odvodený od španielskeho výrazu pre chili papričku "aji" a žltú farbu "amarillo". Tieto papričky pochádzajú z Bolívie a Peru. V peruánskych Andách sa začali ako jedna z najstarších odrôd pestovať už v dobe 2500 rokov pred naším letopočtom. Aji Amarillo patrí do rodu Capsicum baccatum (paprika krídlatá čiže peruánska) a ich sušené plody sú potom známe ako Aji Mirasol. Rastliny môžu vo vhodných podmienkach dosahovať výšku až 2 metre a ich plody sú asi 10 cm dlhé a 4 cm široké.

Papričky s aromatickou ovocnou chuťou

Papričky Aji Amarillo si zamilujete predovšetkým pre ich netradičný ovocný chuťový profil, ktorý je iný ako u väčšiny druhov. Aji Amarillo majú žiarivú, tmavo žltú až oranžovú farbu a voňajú po hrozne. Chuť je menej štipľavá a výrazne ovocná s dotykom manga a marakuje.

Rozhodne odporúčame ako ideálnu voľbu pre začiatočníkov, ktorí sa však nechcú ochudobniť o exotický zážitok z objavovania rozmanitých chutí chili.

Aji Amarillo v kuchyni

Tieto peruánske papričky sa vďaka svojej výrazne kvetinovej a ovocnej vôni hodia do ľahkých letných jedál, zeleninových šalátov alebo pokrmov z koreňovej zeleniny. Skvele dopĺňajú morské plody, ryby alebo rizotá. Čerstvé sa používajú na dochutenie ovocnej salsy alebo omáčok. Aj jednoduchému jedlu dodajú prekvapivú a nečakanú chuť.

V Peru sú tradične pridávané do miestnych špecialít, ako je napr. Juhoamerické rybie ceviche alebo peruánske dusené hovädzie.


Čo je chili mash? Čerstvé chili papričky sa rozdrví spolu so soľou a nechajú sa fermentovať (kvasiť) po dobu 2-6 mesiacov. Výťažok z kože, semienok a dužiny spoločne poskytne intenzívnu a bohatú chuť. Občas sa pridá ocot kvôli zastaveniu fermentácie, ale inak čili mashe neobsahujú žiadne iné látky alebo konzervanty. Používa sa na ďalšie spracovanie na výrobu omáčok, salsa, dipov, do jedál, pokrmov a mnoho ďalšieho.

RÝCHLA DOPRAVA

Odosíláme do 24h.

200 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 50 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu