
Postup
1 Paradajková salsa:
Červenú papriku s šalotkou si nakrájajte nadrobno a orestujte v olivovom oleji na panvici. Potom pridajte plechovku krájaných paradajok, soľ, korenie a nechajte variť do zmäknutia papriky, zhruba 10 minút.
Nakoniec pridajte nasekaný koriander a chilli mash Carolina Reaper. Premiešajte, nechajte vychladnúť a ešte pol hodiny odležať.
2 Bylinkový dip:
V mise si zmiešajte Lučinu s kyslou smotanou a soľou. Pridajte čili mash Carolina Reaper, nadrobno nasekané bylinky a všetko premiešajte. Nechajte pol hodiny odležať a pred servírovaním ozdobte plátkami nakladaných chilli papričiek Red Jalapeño.
3 Medovo-horčičný dip:
Med si zohrejte v mikrovlnnej rúre, aby bol redší. Zmiešajte ho s majonézou, kyslou smotanou, soľou, s chilli hrubozrnnou horčicou Scorpion Moruga a chilli mashom Carolina Reaper. Potom nechajte ešte pol hodiny odležať.
- Použité chilli
- Carolina Reaper mash
- 200 g hrubozrnné horčice s čili Scorpion Moruga
- nakladané Red Jalapeño chilli papričky
- Paradajková salsa
- plechovka krájaných paradajok
- červená paprika
- šalotka
- 3 lyžice olivového oleja
- soľ, korenie
- hrsť koriandra
- Bylinkový dip
- 100 g Lučiny
- 200 g kyslej smotany
- soľ
- bylinky podľa chuti (bazalka, petržlenová vňať, tymián)
- Medovo - horčičný dip
- 50 g medu
- 100 g majonézy
- lyžice kyslej smotany
- soľ
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 45 min
- Čas varenia 0 min