Postup
1 Zemiaky umyte a dajte v šupke variť. Akonáhle sú zemiaky na prepichnutie mäkké, zlejte ich a nechajte chvíľu vychladnúť. Potom ich ešte teplé ošúpte a pretlačte krájačom na hranolky.
2 Do takto hotových zemiakov dajte majonézu, horčicu, zeleninu do šalátu, soľ, korenie a nakladané Jalapeños papričky. Všetko šetrne premiešajte a nechajte šalát na chladnom mieste odležať. Potom, ak bude treba, môžete dochutiť podľa potreby.
3 Plátky bravčového mäsa si ľahko cez potravinovú fóliu naklepte a potom z oboch strán nasoľte.
4 Plátok mäsa dajte do hladkej múky a obaľte z každej strany. Ďalej dajte mäso do rozšľahaného vajca a dôkladne ho nechajte vo vajíčku obaliť. Nakoniec dajte plátok mäsa do strúhanky, do ktorej si pridajte jednu lyžičku čili prášku Carolina Reaper. Strúhanku s čili práškom dôkladne premiešajte a mäso v strúhanke obaľte. Strúhanku na mäso pokojne pritlačte, aby mal rezeň krásne chrumkavú čili vrstvu.
5 Takto obalené rezne dajte smažiť vo väčšom množstve rozpáleného oleja. Rezne zmažte z obidvoch strán krásne dozlatista. Po usmažení ich dajte odkvapkať na papierový obrúsok.
6 Teplé rezne po vypražení a odkvapkaní ihneď servírujte so studeným šalátom. Podávajte s plátkami citróna a posypané čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Použité chilli
- 90g nakladaných Jalapeños papričiek
- 1 lyžička čili prášku Carolina reaper
- Šalát
- 1,3 g zemiakov na šalát
- 170 g majonézy
- 40 g plnotučnej horčice
- 320 g zeleniny do šalátu
- soľ, korenie
- Rezne
- 6 plátkov bravčového mäsa
- soľ
- 150 g hladkej múky
- 3 vajcia
- 150 g strúhanky
- 1 l oleja na vyprážanie
- citrón a petržlenová vňať na ozdobu
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 45 min
- Čas varenia 20 min