Recept - postup
1 Najprv začnite mäsovou zmesou. Údené mäso si nakrájajte na veľmi malé kocky a pridajte k nemu nasekané nakladané čili Jalapeños. Všetko premiešajte a nechajte odležať.
2 Potom sa pustite do kapusty. Na panvici si nechajte rozpáliť olivový olej a nechajte na ňom dozlatista opiecť cibuľu nakrájanú na menšie kocky. Akonáhle je cibuľa hotová, zložte z plameňa, poprášte hladkou múkou a všetko premiešajte. Cibuľku so zápražkou budete potom pridávať do kapusty. Do hrnca si vložte kyslú kapustu aj so šťavou a zalejte pohárom vody. Premiešajte a duste približne 20 minút, alebo kým kapusta nebude mäkká. Počas dusenia sa odparí väčšina vody, mala by zostať zhruba tak jedna naberačka. Do hotovej kapusty dajte pripravenú cibuľku so zápražkou a premiešajte. Zápražka kapustu krásne zahustí.
3 Na zemiakové cesto budete potrebovať zemiaky, vopred uvarené a studené. Zemiaky ošúpte a vo veľkej mise nastrúhajte najemno. Pridajte k nim vajíčka, soľ, hrubú múku, solamyl a krupicu. Cesto rukami spracujte tak, aby bolo kompaktné. Ak sa vám bude viac lepiť na ruky, pridajte rovnakým pomerom trochu hrubej múky a krupicu. Hotové cesto si dajte na pomúčenú dosku a vytvarujte z neho väčšiu knedlu. Tú potom nožom nakrájajte na plátky hrubé zhruba 3 cm.
4 Z plátku cesta vytvorte guličku a tú si potom vytvarujte do placky. Do hotovej placky dajte približne 1 - 2 lyžice mäsovej zmesi a zabaľte zmes cestom. Vytvarujte váľaním v rukách guľatý knedlík a položte si ho na pomúčený tanier. Takto pokračujte, kým nebudete mať hotové knedle. Hotový knedlík potom dávajte už do vriacej osolenej vody a varte zhruba 15 - 20 minút. Dobré je skúsiť jeden knedlík vybrať a rozkrojiť. Cesto vo vnútri nesmie byť mazľavé a lepkavé. V takom prípade ešte chvíľu knedle varte.
5 Na záver si na panvici opražíte nadrobno nakrájanú cibuľku. Hotové knedle servírujte s kyslou kapustu a opraženú cibuľkou.
Recept - ingredience
- Použité čili
- cca 90 g nakladaných Jalapeños
- Ingrediencie
- 1 kg zemiakov (predvarených)
- 2 vajíčka
- 150 g hrubej múky
- 70 g solamylu
- 180 g krupice
- soľ
- 400 g údeného mäsa
- 4 lyžice olivového oleja
- 2 veľké cibule
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 kg kyslej kapusty
- pohár vody
- 10 lyžic olivového oleja
- 1 veľká cibuľa
Recept parametry
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 40 min
- Čas varenia 40 min