Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 221 033  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Zemiakové knedle plnené údeným mäsom

Zemiakové knedle plnené údeným mäsom

Recept - postup

1 Najprv začnite mäsovou zmesou. Údené mäso si nakrájajte na veľmi malé kocky a pridajte k nemu nasekané nakladané čili Jalapeños. Všetko premiešajte a nechajte odležať.
2 Potom sa pustite do kapusty. Na panvici si nechajte rozpáliť olivový olej a nechajte na ňom dozlatista opiecť cibuľu nakrájanú na menšie kocky. Akonáhle je cibuľa hotová, zložte z plameňa, poprášte hladkou múkou a všetko premiešajte. Cibuľku so zápražkou budete potom pridávať do kapusty. Do hrnca si vložte kyslú kapustu aj so šťavou a zalejte pohárom vody. Premiešajte a duste približne 20 minút, alebo kým kapusta nebude mäkká. Počas dusenia sa odparí väčšina vody, mala by zostať zhruba tak jedna naberačka. Do hotovej kapusty dajte pripravenú cibuľku so zápražkou a premiešajte. Zápražka kapustu krásne zahustí.
3 Na zemiakové cesto budete potrebovať zemiaky, vopred uvarené a studené. Zemiaky ošúpte a vo veľkej mise nastrúhajte najemno. Pridajte k nim vajíčka, soľ, hrubú múku, solamyl a krupicu. Cesto rukami spracujte tak, aby bolo kompaktné. Ak sa vám bude viac lepiť na ruky, pridajte rovnakým pomerom trochu hrubej múky a krupicu. Hotové cesto si dajte na pomúčenú dosku a vytvarujte z neho väčšiu knedlu. Tú potom nožom nakrájajte na plátky hrubé zhruba 3 cm.
4 Z plátku cesta vytvorte guličku a tú si potom vytvarujte do placky. Do hotovej placky dajte približne 1 - 2 lyžice mäsovej zmesi a zabaľte zmes cestom. Vytvarujte váľaním v rukách guľatý knedlík a položte si ho na pomúčený tanier. Takto pokračujte, kým nebudete mať hotové knedle. Hotový knedlík potom dávajte už do vriacej osolenej vody a varte zhruba 15 - 20 minút. Dobré je skúsiť jeden knedlík vybrať a rozkrojiť. Cesto vo vnútri nesmie byť mazľavé a lepkavé. V takom prípade ešte chvíľu knedle varte.
5 Na záver si na panvici opražíte nadrobno nakrájanú cibuľku. Hotové knedle servírujte s kyslou kapustu a opraženú cibuľkou.

Recept - ingredience

  • Použité čili
  • cca 90 g nakladaných Jalapeños
  • Ingrediencie
  • 1 kg zemiakov (predvarených)
  • 2 vajíčka
  • 150 g hrubej múky
  • 70 g solamylu
  • 180 g krupice
  • soľ
  • 400 g údeného mäsa
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 veľké cibule
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 kg kyslej kapusty
  • pohár vody
  • 10 lyžic olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa

Recept parametry

  • Počet porcií 4
  • Čas prípravy 40 min
  • Čas varenia 40 min

Video

RÝCHLA DOPRAVA

Odosíláme do 24h.

200 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 50 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu