
Postup
1 Najprv začnite kváskom. Do mlieka izbovej teploty dajte práškový cukor a hladkú múku. Všetko rozmiešajte, kým sa cukor nerozpustí. Potom do mlieka nadrobte kocku droždia, premiešajte a nechajte na teplom mieste vykysnúť kvások. Zhruba za 10 minút kvások krásne vyrastie.
2 Počas doby, kedy vám pracuje kvások, pripravte si základ cesta. V mise si zmiešajte polohrubú a hladkú múku s práškovým cukrom. Pridajte rozpustené maslo, žĺtky, vanilkový cukor a soľ. Ďalej pridajte hotový kvások a čili vločky Ancho .
3 Všetko dôkladne premiešajte a nechajte v robote vymiešať, kým nevznikne kompaktné cesto. Akonáhle je cesto hotové, dajte ho prikryté na teplé miesto kysnúť na 1 hodinu.
4 Po hodine kysnutia, cesto rozdeľte na dva rovnako veľké kusy, dajte si ich na pomúčenú plochu a vytvarujte z nich bochníky. Tieto bochníky dajte na plech s papierom na pečenie a nechajte ich kysnúť ďalšiu hodinu na teplom mieste.
5 Akonáhle sú bochníky vykysnuté, potrite ich vyšľahaným bielkom a posypte plátkami mandlí. Takto ich dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 °C a pečte 35 minút. Po upečení bochníky nechajte vychladnúť a pri servírovaní ich posypte práškovým cukrom.
- Použité čili
- 1 lyžica čili Ancho vločiek
- Cesto
- 200 g polohrubej múky
- 300 g hladkej múky
- 70 g práškového cukru
- 100 g práškového cukru
- 3 žĺtky
- soli soli
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- Kvások
- 200 ml vlažného mlieka
- 30 g práškového cukru
- 50 g polohrubej múky
- 1 kocka droždia
- Dokončenie
- bielky na potretie
- plátky mandlí
- práškový cukor na posypanie
- Počet porcií 5
- Čas prípravy 70 min
- Čas varenia 35 min