Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +420 702 708 980      d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Turecké vajcia

Turecké vajcia

Postup

1 Do misky pridáme jogurt a rozdrvený cesnak. Metličkou ručne šľaháme asi 10 sekúnd, aby sa nám ingrediencie premiešali. Kým budeme servírovať vajcia, dáme jogurt nabok a necháme pri izbovej teplote.
2 Na panvici rozohrejeme maslo a varíme, kým nedosiahneme svetlého beurre noisette. Zložíme panvicu z ohňa, pridáme čili vločky a zľahka miešame a necháme čili vločky trochu prskať. Vmiešame olivový olej a nasekaný kôpor. Dáme nabok, opäť pri izbovej teploty.
3 Vo veľkom hrnci privedieme vodu k miernemu varu, potom pridáme ocot. Do vody dáme vajcia a uvaríme ich tak, ako ich máme radi - keď varíme vajcia, nikdy nepridávame do vody soľ, vajcie potom praskajú.
4 Pri podávaní rozdelíme ¾ jogurtu do nahriatych misiek. Do každej misky dáme 2 uvarené vajcia, potom pridáme zvyšok jogurtu navrch vajec. Posypeme kôprom a petržlenovou vňaťou, potom prelejeme čili s maslom. Hneď konzumujeme.
  • Použité chilli
  • 1 lyžička isot granule
  • Ingrediencie
  • 8 ks vajec
  • 1 ks cesnaku drveného nožom
  • 300 g gréckeho jogurtu
  • 50 g masla
  • 50 ml panenského olivového oleja
  • 2 ks vetvičiek petržlenu
  • 100 ml bieleho octu
  • 1 lyžica kôpru najemno nasekaný
  • 1 lyžica petržlen nahrubo nakrájaný
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 10 min
  • Doba vaření 20 min

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 24 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu