Postup
1 Marinádu a kuracie prsia si pripravíme tak, že si predhrejeme rúru na 175 ˚C. Nožom rozdrvíme cesnak a zmiešame ho s práškom ancho, korením a soľou. Pokvapkáme olivovým olejom a pridáme šálku vody. Premiešame.
2 Kuracie prsia obalíme z oboch strán. Necháme marinovať 15-20 minút pri izbovej teplote.
3 Na grile alebo panvici orestujeme kuracie prsia 2-3 minúty z každej strany. Preložíme ich na pekáč a pečieme v rúre na 175 ˚C po dobu 10 minút.
4 Prsia necháme 5 minút vychladnúť a nakrájame na prúžky.
5 Šalát si pripravíme tak, že do veľkej misky dáme všetky ingrediencie a premiešame.
6 Servírujeme s nakrájaným mäsom. Pokvapkáme svojim obľúbeným dressingom.
- Použité chilli
- 1 lyžica ancho v prášku
- Na marinádu budeme potrebovať:
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 1/2 lyžičky korenia
- 1 lyžica Ancho prášku
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica voda
- 650 g kuracích pŕs
- Na šalát budeme potrebovať
- 1-2 hlavy nakrájaného rímskeho šalátu
- 1 ks červená paprika, nakrájaná na menšie prúžky
- 1/2 ks paradajky nakrájanej na kocky
- 60 g varenej kukurice
- podľa chuti červená cibuľa, nakrájaná na tenké prúžky
- 1 hrsť nasekaného koriandru
- tortillové chipsy
- 120 g nastrúhaný syr Cheddar
- 1 ks avokáda
- podľa chuti šťava z limetky
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 15 min
- Čas varenia 13 min