
Postup
1 Najprv si pripravíme čili pesto na cesto. Do misy si dajte kečup, bazalkové pesto, sušené paradajky a čili vločky Birds Eye. Všetko rozmixujte pomocou tyčového mixéra.
2 Hotové čili pesto natrite na rozložené maslové lístkové cesto. Na čili pastu položte plátky šunky a na všetko nasypte nastrúhaný syr.
3 Teraz všetko zrolujte do rolády, ktorú rozkrojte pozdĺžne na pol. Tieto dva dlhé kúsky zmotajte ako vrkoč a potom z nich vytvorte veniec.
4 Veniec potrite rozšľahaným vajcom a dajte ho piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a pečte 35 minút. Po upečení veniec posypte trochou parmezánu a nasekanými klíčkami žeruchy.
- Použité chilli
- 1 lyžička Birds Eye vločiek
- Ingrediencie
- 1 lístkové maslové cesto
- 4 lyžice kečupu
- 4 lyžice bazalkového cesta
- 80 g sušených paradajok v oleji
- 100 g šunky
- 200 g syra (podľa chuti)
- 1 rozšľahané vajce
- parmezán na posypanie
- žeruchové klíčky
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 20 min
- Čas varenia 35 min