
Postup
1 V mise od robota si zmiešajte maslo, cukor, soľ, mlieko a rozdrobený kvások. Do rozmiešanej zmesi potom postupne pridávajte preosiatu múku a všetko nechajte robotom premiešať do hladkého cesta. Hotové cesto v mise prikryte utierkou a dajte na teplé miesto na 1 hodinu kysnúť, cesto zdvojnásobí svoj objem.
2 Počas kysnutia cesta si pripravte náplň. V mise si zmiešajte rozpustené maslo, cukor, mletú škoricu a čili vločky Ancho. Hotovú náplň nechajte trochu stuhnúť do chladničky. Bude sa potom lepšie roztierať na cesto.
3 Potom čo je cesto vykysnuté, vyložte ho na pomúčenú dosku a rukami ešte prepracujte. Rozvaľkajte cesto na placku približne 3 mm hrubú. Hotovú placku potrite pripravenou plnkou. Cesto zmotajte do rolády a ostrým nožom nakrájajte na slimáky zhruba 4 cm široké. A vložte do nádoby vytretej maslom.
4 Slimáky potrite rozšľahaným vajíčkom a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a pečte zhruba 20 minút. Hotové ich dajte vychladnúť. Servíruje poliate javorovým sirupom a posypané čili vločkami Ancho.
- Použité chilli
- 1 lyžica čili Ancho vločky
- Ingrediencie
- 150 g rozpusteného masla
- 50 g cukru
- štipka soli
- 250 ml mlieka izbovej teplote
- 30 g kvasníc
- 450 g preosiatej hladkej múky
- Náplň
- 120 g rozpusteného masla
- 120 g cukru
- 10 g mletej škorice
- 1 lyžica čili ancho vločiek
- Na potretie
- 1 vyšľahané vajce
- Finalizácia
- Čili vločky na posypanie
- javorový sirup na poliatie
- čokoládové srdiečka
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 30 min
- Čas varenia 20 min