
Postup
1 Horizontálne rozkrojíme žemle a rozkrojenou stranou ich osmažíme dozlatista na panvici asi 2-3 minúty. Žemle prikryjeme, aby zostali teplé.
2 Opláchneme rukolu a necháme odkvapkať. Avokádo rozkrojíme, odstránime kôstku, olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Koriander opláchneme, odkrojíme stonky a necháme odkvapkať lístky. Limetku rozkrojíme napoly a cesnak rozdrvíme nožom.
3 Kuracie prsia vložíme medzi 2 veľké kusy potravinovej fólie a paličkou na mäso rozklepeme na zhruba ½ - ¾ cm hrúbku. Mäso sa snažíme rozklepat rovnomerne.
4 V hlbokom tanieri zmiešame múku so ¼ lyžičkou soli a korením. V ďalšom hlbokom tanieri vyšľaháme 1 vajíčko a v treťom hlbokom tanieri budeme mať strúhanku. Mäso osolíme, okoreníme a obalíme ako rezne (v poradí: múka, vajce, strúhanka).
5 Na rovnakej panvici, na ktorej sme opiekli žemle, rozpálime na stredne vysokom ohni 2 lyžice olivového oleja. Obalené kuracie plátky smažíme dozlatista 3-5 minút z každej strany. Hotové ich necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
6 Pripravíme aji amarillo omáčku: V miske zmiešame aji amarillo mash, majonézu, koriander, šťavu z 1 limetky, cesnak, lyžicu olivového oleja, ¼ lyžičky soli a korenie. Do veľkej misy dáme 2 lyžice omáčky (použijeme ako dressing na šalát) a zvyšok použijeme na sendviče.
7 Do veľkej misy s 2 lyžicami omáčky dáme rukolu a premiešame.
8 Rozpolíme kuracie prsia a do každej žemle vložíme 2 kúsky mäsa. Pokvapkáme aji amarillo omáčkou, navrch dáme avokádo a hrsť rukoly. Priklopíme druhou polovicou žemle.
9 Sendviče servírujeme so zostávajúcou rukolou.
- Použité chilli
- 1 lyžička Aji Amarillo mash
- Ingrediencie
- 2 žemle na hamburgery, alebo toastový chlieb
- 1 ks limetky
- 1/2 lyžičky mletého koriandra
- 3/4 šálku Panko strúhanky
- 140 g rukoly
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 ks avokáda
- 2 ks kuracích pŕs
- 1/2 lyžičky oregana
- 55 g majonézy
- 7 g koriandra
- 1/2 šálky múky
- 1 lyžička sladkej papriky
- vajce na obaľovanie
- olivový olej
- soľ
- korenie
- Počet porcií 2
- Čas prípravy 10 min
- Čas varenia 20 min