
Postup
1 Maslo si vyberieme minimálne 3 hodiny pred prípravou cesta. Musí byť úplne mäkké. Takto pripravené maslo zmiešajte s jemne mletými vlašskými orechmi, práškovým cukrom, hladkou múkou a kakaom. Všetko dôkladne pomocou rúk premiešajte a z cesta vytvorte bochník. Ten zabaľte do potravinovej fólie a dajte zhruba na dve hodiny odležať do chladničky.
2 Akonáhle je cesto odležané, zoberte si orieškové formičky (hliníkové alebo silikónové) a naplňte ich do ¾ cestom. Do cesta vo formičke urobte menšie jamku, aby bol priestor na krém.
3 Takto naplnené formičky dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a pečte 10 minút.
4
4 Medzitým, čo sa vám orechy v rúre pečú, pripravte si krém. Mäkké maslo niekoľko minút šľahajte ručným šľahačom alebo v robote, kým nadobudne objem. Trvá to približne 10 minút. Potom primiešajte do masla cukor, rum a čili prášok Birds Eye. Dôkladne premiešajte a dajte do cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou s menším otvorom.
5 Po upečení dajte formičky s orechmi vychladnúť a studené ich vyklopte z formičiek.
6 Do jednej polovice orecha dajte trochu krému a priklopte druhou polovicou orecha. Hotové dajte odležať minimálne do druhého dňa. Skladujte v chlade.
- Použité chilli
- ½ lyžičky čili prášku Birds eye
- Cesto
- 150 g masla (izbovej teploty)
- 100 g jemne mletých vlašských orechov
- 70 g práškového cukru
- 200 g hladkej múky
- 1 lyžica praženého kakaa
- Krém
- 100 g masla (izbovej teploty)
- 50 g práškového cukru
- 1 rumu
- Počet porcí 30
- Doba přípravy 15 min
- Doba vaření 10 min