
Postup
1 Najprv si očistite a nastrúhajte mrkvu najemno. Do misy si dajte hladkú múku, kypriaci prášok, cukor, soľ, nasekané lieskové oriešky a škoricu. Všetkú suchú zmes dôkladne premiešajte a potom do nej dajte najemno nastrúhanú mrkvu, vajcia, rozpustené maslo a vodu. Všetko znovu dôkladne premiešajte, aby sa všetky suroviny premiešali a potom zmesou naplňte košíčky na muffiny.
2 Cupcakes dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov celzia a pečte ich 20-25 minút. Po upečení dajte vychladnúť.
3 Medzitým, čo cupcakes chladnú, pripravte si krém. Citrón si dôkladne umyte a jeho kôru nastrúhajte do misky. Potom citrón k nastrúhanej kôre vyžmýkajte a pridajte ešte práškový cukor. Všetko dôkladne premiešajte, kým sa práškový cukor nespojí so šťavou.
4 V kuchynskom robote alebo ručným šľahačom spojte mascarpone a tvaroh. Potom pridajte citrónovú zmes. Tvaroh a mascarpone vyberte z chladničky priamo pred použitím. Nakoniec pridajte lyžičku čili prášku Kashmiri .
5 Hotovým krémom naplňte cukrárske vrecko so zdobiacou špičkou a ozdobte vychladnuté cupcakes. Dozdobte ešte sekanými lieskovými orieškami.
- Použité chilli
- 1 lyžica kashmiri prášku
- Ingrediencie
- 250 g nastrúhanej mrkvy (zhruba dve väčšie)
- 200 g hladkej múky
- 1 lyžica kypriaci prášok do pečiva
- 100 g cukru
- štipka soli
- 2 vajcia
- 50 g lieskových orieškov
- 50 g masla
- cca 100 ml vody
- ½ lyžice škorice
- krém
- kôra z 1 citróna
- šťava z 1 citróna
- 3 lyžice práškového cukru
- 250 g mäkkého tvarohu
- 500 g mascarpone
- Počet porcií 12
- Čas prípravy 30 min
- Čas varenia 25 min