Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 221 033  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Mexická polievka s trhaným kuracím mäsom

Mexická polievka s trhaným kuracím mäsom

Postup

1 Najprv si očistite kuracie mäso a dajte ho do zapekacej misky. Kurča z oboch strán pomažte čili green Habanero mash a podlejte trochou vody. Priklopte a pečte v predhriatej rúre na 200 °C 30 minút. Potom pečte ešte odkryté 5 minút. Po upečení mäso pomocou vidličky natrhajte na malé kúsky a zmiešajte so šťavou, ktorá zostala v zapekacej mise.
2 Vo väčšom hrnci si rozohrejete olivový olej a osmažte na ňom červenú cibuľu. Akonáhle je cibuľa hotová, pridajte prelisovaný cesnak a ešte chvíľu restujte. Potom pridajte údenú papriku, mletú rascu, oregano, čili vločky Habanero, soľ a podlejte kuracím vývarom. Všetko dôkladne premiešajte a pridajte nakrájané paradajky.
3 Priklopte pokrievkou a varte 20 minút. Po uvarení pridajte kukuricu, červenú fazuľu, trhané kuracie mäso a varte prikryté ešte 15 minút.
4 Podávajte s kyslou smotanou, na plátky nakrájaným avokádom, limetkou, nasekaným koriandrom a tortilla chipsami.
  • Použité chilli
  • 70 ml Green Habanero mash
  • 2 lyžice Habanero vločiek
  • Ingrediencie
  • 500 g kuracieho mäsa
  • 50 ml vody
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 ks veľká červená cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica údenej červenej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička oregana
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 800 g krájaných paradajok
  • 280 g kukurice
  • 480 g červenej fazule
  • Na servírovanie
  • 1 ks kyslá smotana
  • 1 štipka koriandru
  • 1 ks avokáda
  • 1 ks limetky
  • 1 hrsť tortilla chipsy
  • Počet porcií 2
  • Čas prípravy 30 min
  • Čas varenia 70 min

Videorecept

RÝCHLA DOPRAVA

Odosíláme do 24h.

200 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 50 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu