
Postup
1 Najprv si očistite kuracie mäso a dajte ho do zapekacej misky. Kurča z oboch strán pomažte čili green Habanero mash a podlejte trochou vody. Priklopte a pečte v predhriatej rúre na 200 °C 30 minút. Potom pečte ešte odkryté 5 minút. Po upečení mäso pomocou vidličky natrhajte na malé kúsky a zmiešajte so šťavou, ktorá zostala v zapekacej mise.
2 Vo väčšom hrnci si rozohrejete olivový olej a osmažte na ňom červenú cibuľu. Akonáhle je cibuľa hotová, pridajte prelisovaný cesnak a ešte chvíľu restujte. Potom pridajte údenú papriku, mletú rascu, oregano, čili vločky Habanero, soľ a podlejte kuracím vývarom. Všetko dôkladne premiešajte a pridajte nakrájané paradajky.
3 Priklopte pokrievkou a varte 20 minút. Po uvarení pridajte kukuricu, červenú fazuľu, trhané kuracie mäso a varte prikryté ešte 15 minút.
4 Podávajte s kyslou smotanou, na plátky nakrájaným avokádom, limetkou, nasekaným koriandrom a tortilla chipsami.
- Použité chilli
- 70 ml Green Habanero mash
- 2 lyžice Habanero vločiek
- Ingrediencie
- 500 g kuracieho mäsa
- 50 ml vody
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 ks veľká červená cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica údenej červenej papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička oregana
- 500 ml kuracieho vývaru
- 800 g krájaných paradajok
- 280 g kukurice
- 480 g červenej fazule
- Na servírovanie
- 1 ks kyslá smotana
- 1 štipka koriandru
- 1 ks avokáda
- 1 ks limetky
- 1 hrsť tortilla chipsy
- Počet porcií 2
- Čas prípravy 30 min
- Čas varenia 70 min