Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +420 702 708 980      d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Lasagne

Lasagne

Postup

1 Vo veľkom hrnci si rozohrejte olivový olej a nechajte na ňom zmäknúť nadrobno postrúhanú mrkvu a petržlen. Akonáhle je mrkva a petržlen mäkká, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a všetko zľahka orestujte. Do zeleninového základu pridajte paradajkový pretlak a nechajte ho so zeleninou restovať. Dobre orestovaný pretlak spoznáte podľa jeho hrdzavejšej farby.
2 Pridajte mleté mäso a stále restujte. Potom do restovaného mäsa pridajte 2 lyžice čili mash Scotch Bonnet, nasekané paradajky, paradajkový pretlak, soľ, korenie, rozmarín a oregano. Premiešajte a nechajte hodinu dusiť. Akonáhle je omáčka hotová, vyberte vetvičky rozmarínu. Ak vám príde omáčka viac riedka, varte ju chvíľu odkrytú.
3 Medzitým si pripravíte bešamelovú omáčku. Do menšieho hrnca si dajte mlieko, bobkový list, čierne korenie, nové korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a rozkrojenú cibuľu. Premiešajte a nechajte mlieko zohriať a všetko korenie v mlieku rozvoňať. Vo väčšom hrnci si rozpustíte maslo a zmiešajte ho s múkou. Do hotovej zápražky cez cedník prelejte horúce mlieko a všetko dôkladne premiešajte. Zápražka mlieko zahustí a vytvorí tak krémovú omáčku. Na záver pridajte syr Parmigiano-Reggiano a dôkladne premiešajte. V prípade potreby môžete omáčku ešte rozriediť teplým mliekom.
4 Vo veľkom hrnci si pripravte cestoviny lasagne. Nevarte ich úplne do mäkka, ale vyberte ich z vriacej vody o niečo skôr. Hotové ich opláchnite studenou vodou a vyskladajte si ich na tanier. Takto nebudú lepiť a nebudú sa trhať. Počas pečenia v rúre cestoviny dôjdu.
5 Hotové cestoviny si vyskladajte do formy na pečenie alebo na plech. Potrite ich bešamelovou omáčkou a na ňu dajte vrstvu mäsa a vrstvu cestovín. Takto opakujte minimálne 3 krát a zakončite cestovinami, na ktoré rozprestriete zvyšok bešamelu a nastrúhaný syr Parmigiano-Reggiano.
6 Formu dajte do vopred vyhriatej rúry na 200 °C a pečte 30 minút. Pri servírovaní ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou
  • Použité chilli
  • 2 lyžice mash Scotch Bonnet
  • Bolonská omáčka
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 3 väčšie mrkvy
  • 2 väčšie petržleny
  • 3 cibule
  • 70 g paradajkového pretlaku
  • 800 g paradajkovej omáčky
  • soľ, korenie
  • 1,5 kg mletého hovädzieho mäsa
  • 1 lyžice sušeného oregana
  • 3 vetvičky rozmarínu
  • 300 g cestovín lasagne
  • 100 g syra Parmigiano-Reggiano
  • hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • Bešamel
  • 0,8 l mlieka
  • 3 bobkové listy
  • lyžička guličiek čierneho korenia
  • lyžička guličiek nového korenia
  • 70 g masla
  • 50 g hladkej múky
  • 1 cibuľa
  • 100 g syra Parmigiano-Reggiano
  • ½ muškátového orieška
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 40 min
  • Doba vaření 30 min

Video

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 24 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu