Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 221 033  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Kurča na pomarančoch

Kurča na pomarančoch

Postup

1 V menšej miske si zmiešajte olivový olej, šťavu z pomaranča a čili vločky Carolina Reaper. Vzniknutá zmes poslúži ako marináda na potieranie kurčaťa počas pečenia.
2 Celé kurča si dajte na mriežku vloženú na plech na pečenie. Kurča tak nebude ležať v šťave a koža nebude rozmočená a bude pekne všade prepečená. Kurča zvnútra osoľte a vložte do neho pár vetvičiek rozmarínu, tymianu a jeden menší krvavý pomaranč, ktorý niekoľkokrát prepichnite. Kurča zo strany pŕs potrite marinádou a osoľte. Otočte ho prsiami dole a znova potrite marinádou a osoľte. Okolo kurčaťa poukladajte zemiaky a plátky pomarančov. Pridajte pár vetvičiek rozmarínu, tymianu a pár plátkov masla.
3 Plech dajte do vopred vyhriatej rúry na 90 °C a kurča pečte 3 hodiny. Kurča sa bude takto pomaly piecť a pri tejto teplote zostane väčšina šťavy v kurčati a tak bude krásne šťavnaté.
4 Po 3 hodinách kurča vyberte, potrite marinádou a vložte znovu do rúry, ktorú si predhrejete na 240 °C. Potom kura znova vyberte, potrite zase marinádou, otočte, potrite marinádou a dajte piecť do rúry na 200 °C na 30 minút, alebo kým nebude kurča dozlatista upečené.
5 Akonáhle je kurča hotové, naporcujte ho a servírujte s pečenými zemiakmi a pomarančami. Všetko zalejte šťavou z pomarančov, ktorá sa počas pečenia krásne zredukovala.
  • Použité chilli
  • 2 lyžičky Carolina reaper vločky
  • Ingrediencie
  • 10 lyžíc olivového oleja
  • šťava z ½ pomaranča
  • celé kurča
  • rozmarín
  • tymián
  • 5 pomarančov
  • 1 kg zemiakov
  • soľ, maslo
  • Počet porcií 4
  • Čas prípravy 40 min
  • Čas varenia 210 min

Video

RÝCHLA DOPRAVA

Odosíláme do 24h.

200 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 50 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu