
Postup
1 Do panvice si dajte rozpáliť olivový olej a zľahka na ňom orestujte krevety. Pridajte nadrobno nakrájaný cesnak, ktorý nechajte rozvoňať. Hneď pridajte na tenké prúžky nakrájanú červenú papriku a karfiol rozdelený na drobné ružičky.
2 Všetko premiešajte, ľahko orestujte a pridajte karí korenie s čili práškom Habanero. Všetko premiešajte a zalejte kokosovým mliekom. Prikryte pokrievkou a nechajte chvíľu prevariť, kým nezmäkne karfiol.
3 Servírujte s uvarenou ryžou. Omáčku posypte nasekaným čerstvým koriandrom a pokvapkajte šťavou z limetky.
- Použité chilli
- 1 lyžička čili prášku Habanero
- Ingrediencie
- 3 lyžice olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 250 g malých kreviet (vylúpaných, prepratých a očistených)
- ¼ karfiolu
- 1 červená paprika
- 400 ml kokosového mlieka
- 3 lyžičky karí korenia
- ryža
- koriander
- šťava z limetky
- Počet porcií 2
- Čas prípravy 20 min
- Čas varenia 20 min