Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 056  772  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Hovädzie ragú so zemiakovou kašou

Hovädzie ragú so zemiakovou kašou

Postup

1 Vo väčšom hrnci si rozpáľte olivový olej a orestujte na ňom nahrubo nastrúhanú mrkvu a zeler. Akonáhle začne zelenina zlatnúť, pridajte najemno nakrájanú cibuľu. Potom čo je cibuľka dozlatista opečená, pridajte na plátky nakrájaný cesnak a paradajkový pretlak. Všetko krátko orestujte a pridajte mleté mäso. Mäso sprudka orestujte a potom pridajte rozmarín, bobkový list, nové korenie a 1 až 2 lyžice čili mash Scotch Bonnet. Premiešajte a nakoniec pridajte mrazený hrášok, soľ a hovädzí vývar. Ragú duste pod pokrievkou za občasného miešania približne 1 hodinu, alebo kým nebude mäso hotové.
2 Medzitým, čo sa ragú dusí, môžete si pripraviť zemiakovú kašu. Dajte si variť zemiaky v osolenej vode. Akonáhle sú zemiaky hotové, zlejte ich a varené prepasírujte cez sito.
3 Do zemiakov pridajte teplé mlieko a maslo. Pomocou šľahača dôkladne premiešajte v jemne krémovú zemiakovú kašu.
4 Hotové ragú dajte do zapekacej misy (priemer cca 25 cm) a rozprestrite na neho zemiakovú kašu. Dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 240 °C pri funkcii grill na 15 minút.
  • Použití chilli
  • 1 - 2 lyžice Chilli Scotch Bonnet mash
  • Ingrediencie
  • 5 lyžic olivového oleja
  • 4 väčšie mrkvy
  • 200 g zeleru
  • 4 cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 140g paradajkového pretlaku
  • 500g mletého hovädzieho mäsa
  • vetvička rozmarínu
  • 3 bobkové listy
  • 5 guličiek nového korenia
  • 10 guličiek čierneho korenia
  • 200 g mrazeného hrášku
  • 0,7 hovädzieho vývaru
  • soľ
  • 1 kg zemiakov
  • 2 lyžičky soli
  • 100 ml plnotučného mlieka
  • 50 g masla
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 80 min

video

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 48 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu