
Postup
1 Vo väčšom hrnci si rozpáľte olivový olej a orestujte na ňom nahrubo nastrúhanú mrkvu a zeler. Akonáhle začne zelenina zlatnúť, pridajte najemno nakrájanú cibuľu. Potom čo je cibuľka dozlatista opečená, pridajte na plátky nakrájaný cesnak a paradajkový pretlak. Všetko krátko orestujte a pridajte mleté mäso. Mäso sprudka orestujte a potom pridajte rozmarín, bobkový list, nové korenie a 1 až 2 lyžice čili mash Scotch Bonnet. Premiešajte a nakoniec pridajte mrazený hrášok, soľ a hovädzí vývar. Ragú duste pod pokrievkou za občasného miešania približne 1 hodinu, alebo kým nebude mäso hotové.
2 Medzitým, čo sa ragú dusí, môžete si pripraviť zemiakovú kašu. Dajte si variť zemiaky v osolenej vode. Akonáhle sú zemiaky hotové, zlejte ich a varené prepasírujte cez sito.
3 Do zemiakov pridajte teplé mlieko a maslo. Pomocou šľahača dôkladne premiešajte v jemne krémovú zemiakovú kašu.
4 Hotové ragú dajte do zapekacej misy (priemer cca 25 cm) a rozprestrite na neho zemiakovú kašu. Dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 240 °C pri funkcii grill na 15 minút.
- Použití chilli
- 1 - 2 lyžice Chilli Scotch Bonnet mash
- Ingrediencie
- 5 lyžic olivového oleja
- 4 väčšie mrkvy
- 200 g zeleru
- 4 cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 140g paradajkového pretlaku
- 500g mletého hovädzieho mäsa
- vetvička rozmarínu
- 3 bobkové listy
- 5 guličiek nového korenia
- 10 guličiek čierneho korenia
- 200 g mrazeného hrášku
- 0,7 hovädzieho vývaru
- soľ
- 1 kg zemiakov
- 2 lyžičky soli
- 100 ml plnotučného mlieka
- 50 g masla
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 30 min
- Čas varenia 80 min