Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 056  772  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Hovädzie po burgundsky

Hovädzie po burgundsky

Postup

1 Hovädzie mäso nakrájajte na kocky s veľkosťou 4x4 cm a dajte do misky. Zalejte čili vínom Cabernet Moravia, pridajte vetvičky rozmarínu, nové korenie a guličky čierneho korenia. Premiešajte mäso vo víne a misu uzavrite. Dajte do chladničky odležať do druhého dňa. Občas mäso vo víne premiešajte, aby sa chuť vína dostala do všetkých kúskov mäsa.
2 Druhý deň mäso a koreniny vyberte z vína. Víno nalejte do hrnca a dajte ho zvariť, aby sa vyvaril všetok alkohol. Počas varania sa na povrchu vína vyzráža bielkovina z mäsa. Túto bielkovinu odoberte, víno potom bude zase krásne čisté. Varené a horúce víno sa nakoniec uplatňuje do zeleninového základu
3 Vo väčšom hrnci so silnejším dnom si rozpustite slaninu a sprudka na ňom orestujeme z každej strany osušené mäso. Orestované mäso potom dajte bokom do misky a prikryte ho pokrievkou. Na zvyšnom tuku orestujte dozlatista šampiňóny. V prípade potreby môžete pridať ešte trochu olivového oleja, aby sa šampiňóny nepripáli.
4 Keď sú šampiňóny dokonale orestované, pridajte na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Všetko restujte do zlatisto hnedej farby, ktorá dodá omáčke krásnu farbu a chuť. U restovanie zeleniny a šampiňónov je dôležité dôkladne miešať a nenechať nič pripáliť. Základ by mohol byť potom horký.
5 Akonáhle je zelenina hotová, pridajte cibuľu a ešte chvíľu restujte. Do takto hotového zeleninového základu dajte paradajkový pretlak. Nechajte ho v zelenine krátko orestovať.
6 Potom pridajte horúce varené víno, horúci hovädzí vývar, mäso a zvyšné korenie, v ktorom sa mäso nakladalo. Všetko osoľte, dôkladne premiešajte a priveďte do varu.
  • Ingredience
  • 0,5 l červené víno s čili
  • Ingrediencie
  • 1,5 kg hovädzie zadné
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 6 guličiek nového korenia
  • 15 guličiek čierneho korenia
  • 200 g slaniny
  • 200 g krémových šampiňónov
  • 350 g mrkvy
  • 300 g petržlenu
  • 250 g zeleru
  • 2 väčšie cibule
  • 140 g paradajkového pretlaku
  • 0,7 l hovädzieho vývaru
  • soľ
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 60 min

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 48 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu