Postup
1 Najskôr si pripravíte kvások. Do menšej misy si dajte zhruba ¼ litra mlieka izbovej teploty. K mlieku pridajte štvrtinu cukru a celé rozdrobené droždie. Všetko premiešajte a nechajte na teplom mieste vykysnúť kvások. Spoznáte to tak, že sa v mlieku urobí hustá tmavá pena. Do misy od robota si dajte preosiatu polohrubú a hrubú múku so zvyškom cukru. Pridajte rozpustené maslo, žĺtky, rum, zvyšok mlieka, soľ a pripravený kvások. Pomocou robota vypracujte cesto, ktoré po zamiesení nechajte v mise hodinu kysnúť.
2 Akonáhle je cesto vykysnuté, rozdeľte si ho pomocou váhy na 50 g kúsky, ktoré v dlani vyvaľkajte do guľôčky a poukladajte na pomúčenú utierku. Na utierke ich nechajte prikryté kysnúť ešte ďalšiu hodinu. Do širšieho hrnca si dajte olej na vyprážanie a zahrejte ho na teplotu medzi 180 - 190 °C a v tomto rozmedzí ho udržujte.Teplotu kontrolujte pomocou kuchynského teplomera.
3 Vykysnuté šišky po zhruba 3 - 4 kusoch smažte v oleji z každej strany 2 minúty. Začnite prvýkrát s jednou šiškou a po vypražení skontrolujte, či je vo vnútri hotová. Potom, čo sú všetky šišky osmažené, obaľte ich v práškovom cukre a nechajte vychladnúť. Do vychladnutých šišiek, vytvorte dierku a pomocou cukrárskeho vrecka, naplňte čili marmeládou lesná zmes s Carolina Reaper. Plnte opatrne, aby tam džemu nebolo veľa, lebo šiška by sa mohla rozpadnúť.
- Použité chilli
- Čili marmeláda Lesná zmes s Carolina reaper
- Ingredience
- 750 g polohrubej múky
- 250 g hrubej múky
- 80 g kryštálového cukru
- 100 g masla
- 6 žĺtkov
- 4 lyžice rumu
- 60 g droždia
- 500 ml plnotučného mlieka
- 1 lyžička soli
- 1,5 l oleja na vyprážanie
- práškový cukor na obalenie
- Počet porcií 10
- Čas prípravy 60 min
- Čas varenia 20 min