
Postup
1 Krkovičku a bôčik, ktorý zbavíte kože, nakrájajte na kocky približne 3x3 cm a vložte najlepšie do liatinového hrnca. Pridajte na kocky nakrájanú cibuľu, soľ, korenie, celé čili papričky Birds Eye, masť a všetko podlejte bielym vínom. Premiešajte a zakryte pokrievkou.
2 Dajte do vopred vyhriatej rúry na 220 °C a pečte približne 45 minút. Potom teplotu znížte na 170 °C a pečte 4 - 5 hodín, kým sa mäso nebude rozpadať. Pred koncom pečenia zložte pokrievku a nechajte mäso trochu opiecť do zlatista. Počas pečenia mäso často premiešavajte a skontrolujte, či sa na stenách nepripaľuje cibuľa. Počas pečenia sa vypečie tuk z bôčika, ktorý nám pomôže mäso zakonzervovať.
3 Potom hotové mäso pomocou dvoch vidličiek natrhajte na vlákna (pôjde to veľmi ľahko). Ochutnajte a v prípade potreby osoľte a okoreňte. Mäso ešte horúce dajte do veľkého a čistého zaváracieho pohára. Čo najviac ho tam natlačte a potom ho zalejte vypečeným tukom. Uzavrite viečkom a nechajte vychladnúť. Pohár sa vďaka teplu z mäsa sám zatiahne.
4 Pri servírovaní si nasucho opečte chleba a dajte na neho domáci rillettes. Ozdobte cherry paradajkami a podávajte s nakladanými cibuľkami.
- Použité čili
- 10 g Birds eye celé papričky
- Ingrediencie
- 0,5 kg bravčového bôčika
- 0,8 kg bravčovej krkovičky
- soľ, korenie
- 2 cibule
- 100 g masti
- 300 ml bieleho suchého vína
- chleba
- cherry paradajky
- nakladané cibuľky
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 20 min
- Čas varenia 20 min