Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 056  772  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Domáce rillettes

Domáce rillettes

Postup

1 Krkovičku a bôčik, ktorý zbavíte kože, nakrájajte na kocky približne 3x3 cm a vložte najlepšie do liatinového hrnca. Pridajte na kocky nakrájanú cibuľu, soľ, korenie, celé čili papričky Birds Eye, masť a všetko podlejte bielym vínom. Premiešajte a zakryte pokrievkou.
2 Dajte do vopred vyhriatej rúry na 220 °C a pečte približne 45 minút. Potom teplotu znížte na 170 °C a pečte 4 - 5 hodín, kým sa mäso nebude rozpadať. Pred koncom pečenia zložte pokrievku a nechajte mäso trochu opiecť do zlatista. Počas pečenia mäso často premiešavajte a skontrolujte, či sa na stenách nepripaľuje cibuľa. Počas pečenia sa vypečie tuk z bôčika, ktorý nám pomôže mäso zakonzervovať.
3 Potom hotové mäso pomocou dvoch vidličiek natrhajte na vlákna (pôjde to veľmi ľahko). Ochutnajte a v prípade potreby osoľte a okoreňte. Mäso ešte horúce dajte do veľkého a čistého zaváracieho pohára. Čo najviac ho tam natlačte a potom ho zalejte vypečeným tukom. Uzavrite viečkom a nechajte vychladnúť. Pohár sa vďaka teplu z mäsa sám zatiahne.
4 Pri servírovaní si nasucho opečte chleba a dajte na neho domáci rillettes. Ozdobte cherry paradajkami a podávajte s nakladanými cibuľkami.
  • Použité čili
  • 10 g Birds eye celé papričky
  • Ingrediencie
  • 0,5 kg bravčového bôčika
  • 0,8 kg bravčovej krkovičky
  • soľ, korenie
  • 2 cibule
  • 100 g masti
  • 300 ml bieleho suchého vína
  • chleba
  • cherry paradajky
  • nakladané cibuľky
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 20 min
  • Doba vaření 20 min

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 48 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu