
Postup
1 Na veľkej panvici si rozohrejte olivový olej a nechajte na ňom speniť šalotku. Akonáhle je šalotka hotová, pridajte nadrobno nakrájanú šunku a zľahka ju orestujte.
2 K hotovej cibuľke a šunke dajte mrazený hrášok, premiešajte a priklopte na chvíľu pokrievkou, kým hrášok nezmäkne. Medzitým si dajte variť čerstvé cestoviny v osolenej vode.
3 Potom do panvice pridajte smotanu s čili vločkami Habanero, soľ, korenie a všetko premiešajte a nechajte chvíľu variť, než sa smotana so zmesou zahustí.
4 Akonáhle začne smotana hustnúť, pridajte do panvice jednu menšiu naberačku vody z cestovín, premiešajte a ihneď pridajte všetky cestoviny. Nemusíte ich zlievať, ale rovno ich môžete vybrať z vody do panvice. Panvicu majte zhruba na strednom stupni.
5 Dôkladne premiešajte a pridajte nahrubo nastrúhaný syr. Počas miešania by sa mala ešte časť tekutiny vsiaknuť do cestovín a vznikne vám krásne krémová a hustá zmes.
6 Pokiaľ bude ľahko redšia, zvýšte plameň a nechajte zľahka prevariť. Keď bude ale veľmi hustá, pridajte ešte trochu vody z cestovín a znovu všetko dôkladne premiešajte.
7 Hotové hneď servírujte. Posypte hráškovým klíčkami, natenko nakrájanými plátkami reďkoviek a trochou vločiek čili Habanero.
- Použité chilli
- 1 lyžička Habanero vločiek
- Ingrediencie
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 šalotky
- 100 g Schwarzwälder šunky
- 150 g mrazeného hrášku
- 250 ml 33% smotany
- ½ lyžičky soli a korenia
- 250 g nastrúhaného syra
- 500 g čerstvých cestovín
- hráškové klíčky
- menší zväzok reďkoviek
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 30 min
- Čas varenia 30 min