
Postup
1 Vo veľkom hrnci (najlepšie liatinovom) si rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Zeleninu dôkladne miešajte, aby sa nepripaľovala. Akonáhle začne zelenina hnednúť, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a chvíľu orestujte. Potom pridajte na drobné kocky nakrájaný cesnak a veľmi krátko orestujte.
2 Potom do zmesi pridajte mleté mäso, ktoré sprudka osmažte a dochuťte soľou, korením a provensálskym korením. Všetko dôkladne premiešajte.
3 Ďalej do zmesi pridajte paradajkový pretlak, nakrájané paradajky a čili mash Trinidad Scorpion Moruga. Podlejte vývarom, zakryte pokrievkou a duste za občasného miešania 90 minút.
4 Na záver prípadne ešte dochuťte soľou. Podávajte so špagetami, nasekanou petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom.
- Použité chilli
- 1 lyžica Trinidad Scorpion Moruga mash
- Ingrediencie
- 5 lyžíc olivového oleja
- 350 g mrkvy
- 200 g petržlenu
- 200 g zeleru
- 3 ks červenej cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 750 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 štipka soli
- 1 štipka čierneho korenia
- 1 lžíce provensálskeho korenia
- 3 lžíce paradajkového pretlaku
- 2 plechovky paradajkového pretlaku
- 0,5 l hovädzieho vývaru
- 1 hrsť špagiet
- 1 hrsť parmezánu
- Počet porcií 2
- Čas prípravy 20 min
- Čas varenia 90 min