Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +420 702 708 980      d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Bolonská omáčka

Bolonská omáčka

Postup

1 Vo veľkom hrnci (najlepšie liatinovom) si rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Zeleninu dôkladne miešajte, aby sa nepripaľovala. Akonáhle začne zelenina hnednúť, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a chvíľu orestujte. Potom pridajte na drobné kocky nakrájaný cesnak a veľmi krátko orestujte.
2 Potom do zmesi pridajte mleté mäso, ktoré sprudka osmažte a dochuťte soľou, korením a provensálskym korením. Všetko dôkladne premiešajte.
3 Ďalej do zmesi pridajte paradajkový pretlak, nakrájané paradajky a čili mash Trinidad Scorpion Moruga. Podlejte vývarom, zakryte pokrievkou a duste za občasného miešania 90 minút.
4 Na záver prípadne ešte dochuťte soľou. Podávajte so špagetami, nasekanou petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom.
  • Použité chilli
  • 1 lyžica Trinidad Scorpion Moruga mash
  • Ingrediencie
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 350 g mrkvy
  • 200 g petržlenu
  • 200 g zeleru
  • 3 ks červenej cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 750 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 štipka soli
  • 1 štipka čierneho korenia
  • 1 lžíce provensálskeho korenia
  • 3 lžíce paradajkového pretlaku
  • 2 plechovky paradajkového pretlaku
  • 0,5 l hovädzieho vývaru
  • 1 hrsť špagiet
  • 1 hrsť parmezánu
  • Počet porcí 2
  • Doba přípravy 20 min
  • Doba vaření 90 min

Videorecept

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 24 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu