Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +420 702 708 980      d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Adobo marinované kuracie tacos

Adobo marinované kuracie tacos

Postup

1 Zo sušených čili papričiek odstránime stopky a semienka. Vložíme papričky do misky a zalejeme ich tak, aby všetky papričky boli ponorené vo vode. Lúhujeme asi 30 minút. Zlejeme vodu, misku vytrieme papierovým obrúskom a dáme bokom.
2 Do mixéra dáme papričky, vodu, zázvor, soľ, rascu a čierne korenie. Mixujeme dohladka, asi 1 minútu. Pri mixovaní si pomáhame stierkou. Zmes bude hutná, nepridávame žiadnu vodu.
3 Do už použitej prázdnej misky dáme kuracie stehná bez kostí a pridáme čili pyré, ktoré sme si pripravili. Rukami premiešame mäso a čili pyré tak, aby všetky kúsky boli rovnomerne pokryté. V tomto momente môžeme kuracie stehná ihneď spracovať, alebo ich môžeme uložiť do chladničky až na 24 hodín.
4 Predhrejeme grilovaciu panvicu alebo vonkajší gril na 180 - 230 °C. Potrieme rošt / panvicu rastlinným olejom, dáme mäso na gril a osolíme. Grilujeme 8-10 minút, otočíme, osolíme druhú stranu a grilujeme ďalších 8-10 minút.
5 Hotové kuracie stehná nakrájame na menšie kúsky. Nakrájame si tiež avokádo na kocky, cibuľu najemno, citrón na mesiačiky a nasekáme koriander. Na panvici ohrejeme tortilly a môžeme servírovať.
  • Použité chilli papričky
  • 4 ks Ancho celé sušené
  • 4 ks Guajillo celé sušené
  • Ingrediencie
  • 115 ml vody na zaliatie čili
  • 2 lyžičky nakrájaný zázvoru
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 3/4 lyžičky mletej rasce
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 900 gr kuracie stehná bez kostí
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • K podávaniu budeme potrebovať
  • Kukuričné / múčne tortilly
  • avokádo
  • cibuľa
  • koriander
  • Salsa
  • Citrón
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 30 min

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 24 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu