
Postup
1 Zo sušených čili papričiek odstránime stopky a semienka. Vložíme papričky do misky a zalejeme ich tak, aby všetky papričky boli ponorené vo vode. Lúhujeme asi 30 minút. Zlejeme vodu, misku vytrieme papierovým obrúskom a dáme bokom.
2 Do mixéra dáme papričky, vodu, zázvor, soľ, rascu a čierne korenie. Mixujeme dohladka, asi 1 minútu. Pri mixovaní si pomáhame stierkou. Zmes bude hutná, nepridávame žiadnu vodu.
3 Do už použitej prázdnej misky dáme kuracie stehná bez kostí a pridáme čili pyré, ktoré sme si pripravili. Rukami premiešame mäso a čili pyré tak, aby všetky kúsky boli rovnomerne pokryté. V tomto momente môžeme kuracie stehná ihneď spracovať, alebo ich môžeme uložiť do chladničky až na 24 hodín.
4 Predhrejeme grilovaciu panvicu alebo vonkajší gril na 180 - 230 °C. Potrieme rošt / panvicu rastlinným olejom, dáme mäso na gril a osolíme. Grilujeme 8-10 minút, otočíme, osolíme druhú stranu a grilujeme ďalších 8-10 minút.
5 Hotové kuracie stehná nakrájame na menšie kúsky. Nakrájame si tiež avokádo na kocky, cibuľu najemno, citrón na mesiačiky a nasekáme koriander. Na panvici ohrejeme tortilly a môžeme servírovať.
- Použité chilli papričky
- 4 ks Ancho celé sušené
- 4 ks Guajillo celé sušené
- Ingrediencie
- 115 ml vody na zaliatie čili
- 2 lyžičky nakrájaný zázvoru
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 3/4 lyžičky mletej rasce
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 900 gr kuracie stehná bez kostí
- 2 lyžice rastlinného oleja
- K podávaniu budeme potrebovať
- Kukuričné / múčne tortilly
- avokádo
- cibuľa
- koriander
- Salsa
- Citrón
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 30 min
- Čas varenia 30 min